STIGLO VJEŠTAČENJE

Tajna eksploziva iz Vukovarske ulice u Splitu

11.09.2013 u 16:04

Bionic
Reading

Eksplozivna naprava zbog koje je početkom kolovoza nekoliko sati bila blokirana Vukovarska ulica u Splitu napravljena je u kućnoj radinosti, a sadržavala je 100 grama TNT-a, pokazao je nalaz iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja 'Ivan Vučetić'

O nalazu forenzičnog istraživanja izvijestilo je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu, no jedino što su tamo mogli službeno potvrditi je da je u improviziranoj eksplozivnoj napravi pronađen TNT.

Splitska policija je rekla da još uvijek radi na tom slučaju i da do sada još nema konkretne rezultate. No, dodaju da je kriminalističko istraživanje u tom slučaju još uvijek u tijeku. Stoga još nije poznato kako je 'pakleni stroj' završio na cesti, tko ga je tamo ostavio, s kojom namjerom i kome je bio namjenjen.

Taj je događaj prilično uznemirio Splićane jer je Vukovarska jedna od najdužih i najprometnijih gradskih prometnica.

Eksplozivna naprava je otkrivena oko 18,30 sati kada je netko telefonski nazvao policiju i javio da je pronašao sumnjivu eksplozivnu napravu uz rub kolnika Vukovarske. Ubrzo su na mjesto događaja izašli policijski službenici te pirotehničari koji su napravu deaktivirali. Na mjestu događaja uslijedio je i očevid koji je završio oko 21 sat.

Neslužbeno se doznaje da policija tom prilikom nije pronašla nikakve tragove koji bi ih mogli dovesti do počinitelja.