n/a

Tagliatelle s dimljenim lososom

23.04.2010 u 06:00

Bionic
Reading

Đumbir će lososu u ovoj tjestenini dati poseban okus. One koji vole eksperimentirati ove tagliatelle će oduševiti

SASTOJCI:

350 g tagliatella ili široki rezanci s jajima (de ceccho)
200 g dimljenog lososa
150 ml milerama
50 ml konjaka
2 režnja češnjaka, nasjeckanog
2 cm svježeg đumbira, oguljenog i naribanog
2 žlice kapara, ispranih i ocijeđenih
70 g maslaca
2 žlice limunovog soka
nasjeckani vlasac

PRIPREMA:

Nasjeckajte losos na tanke rezance. Rastopite pola maslaca i pržite češnjak i đumbir dok ne puste aromu. Dodajte losos, konjak i kapare zapalite, a kad se vatra stiša, dodajte mileram, vlasac, sol i papar.
U međuvremenu, skuhajte tagliatelle al dente u kipućoj slanoj vodi. Umiješajte tagliatelle i promiješajte. Po potrebi dodajte još maslaca.