BUNA PROTIV TE PERUĆA

Svjetske stručnjake za energetiku u Splitu dočekali prosvjednici

28.09.2017 u 11:04

Bionic
Reading

Pedesetak građana okupilo se u četvrtak ujutro ispred Hotela Cornaro u središtu Splita, gdje u 10 sati započinje prvi međunarodni energetski forum EU-Rusija, prosvjedujući protiv izgradnje termoelektrane na Perući

Prosvjed su organizirale građanske inicijative 'Javno je dobro' i 'Ne daj se Cetino'. Policija je potvrdila da se prosvjed za sada održava bez incidenata.

Prosvjednici nose transparente na kojima među ostalim piše 'Uz narod Cetine, čuvajmo rapske plaže', 'Vodu ustavi', Zašto trujete raj na zemlji?', NE termoelektrani Peruća!' i 'Obranimo ustav od veleizdajnika i interesnih grupacija'.

Upravo je energetski forum 'Izazovi i mogućnosti na području energetike u Jugoistočnoj Europi' bio povod da se prosvjednici okupe ispred hotela u kojem se održava, jer se tamo očekuje dolazak stručnjaka za energetiku i gospodarstvo iz Europske unije, Rusije, jugoistočne Europe i s Mediterana, koji će razmatrati energetsku problematike na relaciji EU - Rusija, te mogućnosti ulaganja u Hrvatsku. 

  • +15
Veliki prosvjed građana protiv izgradnje termoelektrane na Perući Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic / CROPIX

Na forumu su trebali sudjelovati predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora Miro Kovač, pomoćnik ministrice vanjskih poslova Josepha Gene Petrića, državni tajnik za energetiku Ivo Milatić, splitsko-dalmatinski župan Blaženka Bobana i ruski veleposlanik u Hrvatskoj Anvar Azimov.

 

Više o projektu možete pročitati ovdje.