ULICA OKO KOJE SE LOME KOPLJA

Svjetla u Mesničkoj više ne trepere i pojavile se zebre

04.11.2014 u 09:50

  • +6

Mesnička dobila zebre i 'mirna' svjetla

Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic

Bionic
Reading

Točno mjesec otkako je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić svečano otvorio Mesničku ulicu koja je tijekom cijelog ljeta obnavljana, ova drevna ulica ponovno je doživjela kozmetičke izmjene. Većina zamjerki prometnih stručnjaka, urbanista i javnosti uzete su u obzir

Dvjestotinjak bljeskajućih svjetiljki, katadiptera za koje je Grad izdvojio 200 tisuća kuna, zamijenjeno je svjetlima koja kontinuirano svijetle. Uz to su bijelom bojom iscrtani pješački prijelazi, 'otoci' na sredini kolnika te granica između kolnika i nogostupa.


Podsjetimo, Bandić je nakon burne reakcije javnosti popustio te najavio kako će dio prijedloga uvažiti. Novi izgled Mesničke izazvao je revolt i prosvjede stanovnika Gornjeg grada.

Stanari su upozorili da su Mesnička i Streljačka ulica obnovljene tako da je ugrožena sigurnost pješaka i zatražili da se obilježe pješački prijelazi i nogostup od kolnika odvoji fizičkom barijerom.

Tražili i da se svijetleći led-markeri, koji u ravnini ceste obilježavaju granicu kolnika, zbog toga što njihovo treperenje noću smeta stanarima. Dio je zahtjeva uvažen, pješački prijelazi obilježeni, svjetla više ne trepere. No fizičke barijere još nisu postavljene.