TRAŽITE POSAO?

Švicarski kapucini nude 'doživotno zaposlenje'

  • Autor: tportal.hr/hina
  • Zadnja izmjena 09.11.2010 10:43
  • Objavljeno 09.11.2010 u 09:50
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

U nekoliko švicarskih novina na njemačkom jeziku svećenici iz reda kapucina nude 'doživotno zaposlenje' uz napomenu da traže osobe koje imaju bankarskog, novinarskog, trgovačkog iskustva te stručnjake za komunikaciju...

U oglasu objavljenom krajem tjedna u lokalnim novinama na njemačkom jeziku, koje izlaze u regiji Züricha, kapucini umjesto plaće nude 'duhovnost, molitvu i socijalno osiguranje'. Kapucini traže osobe od 22 do 35 godina koje nisu u braku ili vanbračnoj vezi i katolici su.

'Prihodi naše zajednice smanjili su se u posljednjih nekoliko godina, a starosna dob naših svećenika prosječno je 70 godina', objasnio je novinaru švicarske novinske agencije ATS Williju Anderau, voditelj Reda manje braće kapucina za njemački dio Švicarske. Oglas objavljen u novinama upućen je bankarima, novinarima, trgovcima, teolozima, stručnjacima za komunikaciju, nastavnicima i tehničkom osoblju.

Kapucini ili Red manje braće kapucina, franjevački su reformirani red osnovan radi održavanja izvornog pravila Franje Asiškog (strogo siromaštvo, pustinjački život). Potvrdu posebnog reda dobili su od pape Klementa VII 1528. Sjedište im je u Rimu. U Švicarskoj ih je danas oko dvije stotine. Ondje njihova zajednica postoji i djeluje gotovo pet stoljeća. U svijetu je oko 12.000 članova kapucinskog reda u 81 provinciji i osam viceprovincija.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi