ANTE ŠPRLJE

Sve što trebate znati o novom - starom ministru pravosuđa

19.10.2016 u 10:44

Bionic
Reading

Ante Šprlje je novi - stari ministar pravosuđa iz redova Mosta. Prije nego što je postao ministar bio je zamjenik predsjednice Općinskog suda u Metkoviću. Hvali se da odlično vlada engleskim i srpskim jezikom te da mu je hobi ples i zborno pjevanje. Sudjelovao je i u popularnom Maratonu lađa

Ministar  pravosuđa Ante Šprlje na toj je dužnosti bio i u prošlom sazivu Vlade. Rođen je 20. kolovoza 1979. u Metkoviću, a na zagrebačkom Pravnom fakultetu diplomirao je 2002.

Državni stručni ispit položio je 2005. a pravosudni ispit u veljači 2007.Kao vježbenik u Dubrovačko-neretvanskoj županiji radio je od listopada 2003. do veljače 2005. U travnju te godine postaje vježbenik u Općinskom državnom odvjetništvu u Metkoviću, a u prosincu 2007. sudski savjetnik na Općinskom sudu u Metkoviću, što radi pet godina. 2012. imenovan je sucem, a od siječnja do travnja 2015. obnašao je i dužnost zamjenika predsjednice Općinskog suda.

U životopisu je naveo da odlično vlada engleskim i srpskim jezikom te da se služi njemačkim. Kao svoje društvene vještine naveo je sklonost timskom radu, volontiranje, izraženu komunikativnost, obučenost u moderiranju te kreativnom rješavanju problema.

Među umjetničkim i drugim vještinama ističe ples, zborno pjevanje, fotografiju, odnose s javnošću, veslanje, planinarenje i istraživanje povijesti. Četiri je godine veslao na popularnom neretvanskom maratonu lađa.