TOMISLAV KARAMARKO

'Sve optužbe protiv Hasanbegovića su neargumentirane'

31.01.2016 u 20:18

Bionic
Reading

Prvi potpredsjednik hrvatske vlade Tomislav Karamarko u Dnevniku Nove TV govorio je o slučaju Crnoja i prijeporima oko ministra Hasanbegovića

'Gospodin Mijo Crnoja bio je izložen optužbama za koje su eksperti dokazali da nisu istinite. Šteta je nanesena njemu i on je tako bio prisiljen donijeti odluku da odstupi. Ja se pitam koliko građana živi u zoni prekršaja. Naravno, kada je postao ministar, onda je utvrđeno da je u prekršaju. Ja ga ne želim braniti, no Crnoja nije počinio nikakvo kazneno djelo, no prekršaj je prekršaj', rekao je Karamarko.

Kada je riječ o Crnojinu nasljedniku. nije želio otkriti imena kandidata. 'U ovom momentu o kandidatima ne želimo pričati. Nekoliko imena se vrti, no detalji će biti poznati za nekoliko dana. Sljedećeg tjedna', kazao je Karamarko.

Komentirajući lavinu negodovanja protiv ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, Karamarko je naglasio da su sve optužbe protiv njega neargumentirane. 'Koji je to točno razlog da ga se smijeni? Njegova izjava je izvučena iz konteksta. Oni koji se bune, neka kažu u čemu je problem', poručio je Karamarko.

Govoreći o prosvjedu protiv zabrane emitiranja televizije Z1, na kojem su se mogli čuti neprimjereni ustaški pozdravi, Karamarko je naglasio da nije za neprimjerene povike te dodao da isto tako nije ni za zabranu rada medija. 'Bilo je puno drugih slučajeva u kojima je trebalo reagirati, a nije se reagiralo', zaključio je Karamarko.