VIKEND

Sve o Dinamovoj turneji po Hercegovini

31.01.2013 u 17:23

Bionic
Reading

Dinamo se udomaćio u svojoj hercegovačkoj bazi u Međugorju, a u idućih manje od 100 sati odigrat će čak tri prijateljske utakmice i potom se zaputiti kući

Hrvatski prvak ove će zime u Hercegovini provesti šest dana, a završna četiri (počevši od danas) obilježit će pravi vatromet utakmica. Kreće sa Zrinjskim u Mostaru, pa nakon slobodnog dana vikend ogledi u Širokom i Čapljini s istoimenim klubovima. Plave prati i gotovo savršena vremenska prognoza, preduvjeti za pamtljive utakmice su tu.

Dakle, već u 14 sati Dinamo će istrčati na legendarni mostarski stadion Bijeli Brijeg na kojemu organizatori očekuju dolazak više od 5.000 navijača. Domaćim Ultrasima ulaz je besplatan, dok za ostale znatiželjnike gledanje dvoboja kako kažu u Mostaru 'najstarijeg i najboljeg hrvatskog kluba' košta pet maraka ili manje od dvadeset kuna.

Slijedi dan odmora, (aktivnog naravno) a u subotu će Dinamo nakon devet godina istrčati na Pecaru u Širokom Brijegu. Zanimljivo je da rekord toga stadiona (oko 10 tisuća ljudi) i dalje drži prijateljski ogled Dinama i Hajduka od prije 11 godina, a on će ostati aktualan do daljnjega jer je Široki svoj stadion prilagodio Uefinim kriterijima i on danas prima 5.997 ljudi.

Stadion će biti rasprodan jer utakmica ima i humanitarni karakter. Naime, sav prihod ide u korist Zaklade Fra Mladen Hrkač koja ljudima slabijeg imovinskog stanja iz Širokog financira put i troškove smještaja u vrijeme liječenja u Zagrebu. Kroz stan u Zagrebu koji kontrolira ta udruga od ljeta je prošlo već više od stotinu potrebitih i ljudi masovno kupuju ulaznice (koštaju 5 i 7 maraka) kako bi pomogli ovoj lijepoj inicijativi. A ako vrijeme bude lijepo, organizatori ne dvoje - stadion će biti pun

Uoči odlaska kući Dinamo će nakon dva BiH Premierligaša isprobati i snagu jednog člana drugog razreda tamošnjeg nogometa - NK Čapljine.  Utakmica je na rasporedu u nedjelju u 12 sati, a maleni stadion Bjelava, nema sumnje, bit će dupkom pun. Nadajmo se da će u prvom planu ostati nogomet jer će manje od 10 kilometara dalje (u Gabeli na turniru Andrije Ankovića) igrati Hajduk i ova će situacija biti veliki ispit zrelosti najvećih hrvatskih navijačkih skupina koje će se sigurno tijekom dana susretati i u Hrvatskoj i 'bratskoj' Hercegovini. Nakon ogleda u Čapljini Dinamo će se vratiti u Zagreb, a Hajduk će u ponedjeljak završiti svoj nastup na Ankovićevom memorijalu.

Pred Dinamom su jaki ogledi u Mostaru i Širokom