BEBIĆ ODGOVARA TPORTALU

'Sve je objavljeno u imovinskoj kartici'

13.07.2010 u 16:54

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić uputio je dopis tportalu povodom teksta pod naslovom 'Bebić težak gotovo šest milijuna kuna' u kojem se tportal pozabavio imovinskim stanjem predsjednika Sabora povodom objave da njegov sin gradi impresivnu vilu u Tisnom

Glasnogovornica predsjednika Sabora Luke Bebića,Marina Buntić-Juričić, poslala je demanti teksta  Bebić težak gotovo šest milijuna kuna u kojem odgovara da se način stjecanja Bebić imovine u tekstu prikazuje 'tendenciozno neistinito sa svrhom rušenja njegova ugleda i časti' te zbog toga 'hrvatsku javnost želi izvijestiti o činjeničnom stanju vezano uz imovinu u njegovu vlasništvu i u vlasništvu njegove obitelji'. Ispravak informacije prenosimo u cijelosti:

'U svojstvu državnog dužnosnika, predsjednik Hrvatskog sabora obvezan je objaviti svoju imovinsku karticu te je redovito ažurirati, što je putem saborskog Povjerenstva za odlučivanje o sukoba interesa i učinjeno, stoga su svi podaci vezani za njegovu imovinu dostupni javnosti na www.sukobinteresa.hr.

1. Većinu svojih nekretnina Luka Bebić je naslijedio, a manji dio sam kupio, a ne obrnuto, kako je navedeno u objavi.

2. Poljoprivredno zemljište kod Metkovića od 28 tisuća četvornih metara Luka Bebić nije kupio, nego naslijedio.

3. Kupnja obiteljskog stana od 126 četvornih metara na Horvatovcu financirana je na sljedeći način:

a) prodajom stana u Petrinjskoj ulici za 310.000 eura tvrtki Obšivac d.o.o., koja se temeljem Kupoprodajnog ugovora sklopljenog 18. prosinca 2008. te Ugovora o cesiji sklopljenog 29. siječnja 2009. izmedu Luke Bebića i Zbora Prebendara prvostolne crkve zagrebačke te tvrtke Obšivac d.o.o., obvezala na šestomjesečnu isplatu kupoprodajne vrijednosti prema Zboru Prebendara prvostolne crkve zagrebačke, od kojeg je Luka Bebić kupio novi stan na Horvatovcu, što je i učinjeno u ugovornom roku.

Sukladno tim činjenicama je neistinita informacija da je mjesečna rata Luke Bebića iznosila više od 50.000 eura, nego je dio ukupnog iznosa vrijednosti novog stana (460.000 eura) financiran prodajom starog stana u iznosu od 310.000 eura.

b) bankovnim kreditom na iznos od 120.000 eura uzetim od strane Asje Bebić, kćeri Luke Bebića,

c) obiteljskom ušteđevinom od 30.000 eura.

4.Kuća Luke Bebića u Slivnom od 120 četvornih metara ne vrijedi milijun i osamsto tisuća eura, nego milijun i osamsto tisuća kuna.

5. Supruga Luke Bebića nije uštedjela 120.000 eura, nego je taj iznos tek dio nasljedstva obitelji iz Wiesbadena, SR Njemačka, točnije od majke i brata, te dio primitka odštete slovenske države za konfisciranu obiteljsku kuću u Celju.

6. Luka Bebić ne posjeduje 600-metarsku brodicu, nego 6-metarsku brodicu.

7. Asja Bebić, kći Luke Bebića, nije zastupnica HDZ-a u Skupštini grada Zagreba.

8. Asja Bebić, kći luke Bebića, nema butik, nego poslovni prostor u Radićevoj ulici u Zagrebu.'