ROŠINOVA ISTINA

'Sve je krenulo nizbrdo kad je Kosor došla na vlast'

14.03.2012 u 20:43

Bionic
Reading

Stari-novi HDZ-ovac Jerko Rošin spreman je za veliko predstavljanje svoje zbirke pjesmica Uprknuće koje će u četvrtak doći popratiti brojni sadašnji i bivši HDZ-ovci, ali i pola vlade

Komentirajući stanje u stranci čije mu je članstvo obnovljeno odlukom Visokoga suda časti, Rošin je za 24sata TV kazao da je njegov povratak znak da HDZ-u postoje zdrave snage, a što je bitnije za samu stranku negoli za njega jer nema ambicije penjati se prema vrhu.

'U HDZ-u postoji mnogo dobrih ljudi kojima samo treba dati priliku, a za sve ono dobro i naravno loše u stranci kriv je vrh, kazao je Rošin.

Osvrnuo se i na dosadašnje stranačke čelnike. Franju Tuđmana naveo je kao ključnu figuru i smatra da su negativni komenatri na njegov račun neprimjereni. Za prijatelja Ivu Sanadera kaže da je usmjerio stranku prema Europi.

Dolaskom Jadranke Kosor stvari su krenule nizbrdo, posebno u stranci, nadovezao se. Što se tiče njegova prijateljstva s Ivom Sanaderom, smatra da je prijateljstvo izvan kategorije politike.

- Kad ste s nekim dobri pokušat ćete ga barem razumjeti, ali puno toga je potrebno da bi se mene uvjerilo da je Sanader kriv, rekao je.

Kao i predsjednik HDZ-ova suda Florijan Boras opovrgnuo je da su ručali zajedno sa Sanaderom.

- Borasa nisam ni vidio u restoranu, a tamo nisam došao na ručak sa Sanaderom. Živim u blizini pa sam u restoran išao na sastanak s novinarima - pojasnio je.

S bivšim premijerom ipak je pričao. Sanader mu je rekao da je njegov povratak u stranku veliki doprinos rješavanju problema u HDZ-u.