MINISTAR HAJDAŠ DONČIĆ

Svatko normalan morao je vidjeti što se događa u HAC-u, ili je lagano retardiran

28.10.2013 u 20:18

Bionic
Reading

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić za Dnevnik Nove TV kazao je kako aktualne afere koje potresaju Hrvatske autoceste neće utjecati na njihovu koncesiju. 'Projekt koncesioniranja Hrvatskih autocesta i Autocesta Rijeka - Zagreb ide dalje. Naglašavam, iznajmljujemo samo ceste, ne i poduzeća, ona ostaju u vlasništvu Republike Hrvatske u nekom hibridnom obliku', kazao je Hajdaš Dončić

Ministar Siniša Hajdaš Dončić kazao je kako je u Londonu bilo situacija gdje su ga potencijalni investitori pitali kakva je situacija s korupcijom u Hrvatskoj.

'Nije prijatno biti građanin Hrvatske dok vam je bivši premijer nepravomoćno osuđen upravo zbog korupcije. To stvara lošu poslovnu klimu', naglasio je ministar Hajdaš Dončić.

Prokomentirao je i najnovije afere vezane za HAC.

'Stanje u HAC-u me brine. To nije ukraden novac HAC-a, već svih građana Republike Hrvatske', rekao je Hajdaš Dončić.

'Svaki normalan čovjek morao je vidjeti što se događa u HAC-u; da to nisam primijetio, rekao bih da sam lagano retardiran čovjek', kazao je ministar i naglasio kako je 'HAC odradio svoj postupak restrukturiranja i da je danas jedna od najboljih tvrtki u njegovom resoru koja nema problema ni s korupcijom niti zapošljavanjem'.

Sindikalist Mijat Stanić u naletu napada na Božidara Kalmetu nije poštedio ni ministra Hajdaša Dončića kojeg je prozvao za nezakonita zapošljavanja u ARZ-u.

'Bilo kakvo nezakonito zapošljavanje bit će oštro sankcionirano', rekao je ministar i dodao kako će u narednih desetak dana zahvaliti nekim direktorima čijim radom nije zadovoljan.