SJEDNICA GRADSKE SKUPŠTINE

Švaljek: Bandić je građane nazvao divljacima i uvrijedio ih je

20.10.2016 u 11:22

Bionic
Reading

Problemi s odvozom otpada, gradnja rotora na Bukovačkoj, fontana na Britanskom trgu, luna parkovi bile su teme na koje su pitanja na aktualnom satu Skupštine Grada Zagreba gradonačelniku Milanu Bandiću postavljali zastupnici

Iskre su počele frcati kada je nazavisna zastupnica Sandra Švaljek Bandića spočitnula da su zbog novog, smanjenog načina odvoza otpada kontejneri pretrpani smećem i stotinjak lokacija po gradu zbog čega se, kazala je, povećao i broj divljih deponija. Zanimalo ju je i što je sa Cenrom za gospodarenje otpadom koji prema njenim riječima ne funkcionira.

'Ispada da jedino što sam ja napravio kako spada u ovih 16 godina je ono kad ste vi bili moja zamjenica', cinično je primijetio gradonačelnik i dodao da smanjeni odvoz otpada nema veze s divljim deponijima već s ekološkom svijesti ljudi.

Naveo je da su lokacije na kojima su kante pretrpane detektirane i da se tamo odvozi po potrebi.

'Nisam stručnjak za otpad kao vi. Čistoća se nije dobro pripremila i ja to priznajem. Trebali smo pričekati još mjesec dana', ustvrdio je Bandić.

Nezadovoljna gradonačelnikovim odgovorom Švaljek je u pauzi sazvala konferenciju za medije na kojoj je ustvrdila da je 'Bandić krivicu prebacio na građane i uz to ih je uvrijedio jer ih je nazvao divljacima koji ne odvajaju otpad'.

'Gradonačelnik je priznao da Čistoća nije bila pripremljena i nije odgovorio na pitanje vezano uz za Centar za gospodarenje otpadom. Sve što imamo su vatrogasne mjere', ustvrdila je Švaljek.

Nenada Livuna (SDP) zanimalo je zbog čega se nije krenulo u rekonstrukciju rotora na Bukovačkoj kako je najavljeno prošlog ljeta. Bandić mu je odgovorio kako će rekonstrukcija proći četiri faze i da zbog javne nabave sve kasni.

'Kada sve procedure završe krenut ćemo s radovima. Moguće da će to biti u siječnju ili veljači', istaknuo je gradonačelnik.

Tina Pažura (SDP) zanimalo je što je sa uređenjem sjevernog dijela 'Britanca', hoće li se tamo ukinuti parking i graditi fontana.

'U Zagrebu postoji 46 fontana i sve ćemo ih urediti. Vi ste fokusirani na fontane, a ja na park. Tamo će biti park, staza, klupe i odmorište za građane. Fontana kasni jer je rok isporuke 45 dana pa sve ide malo sporije. Viš448827e neće biti parkinga i sve će biti gotovo na proljeće', istaknuo je Bandić.

Silvu Žele (SDP) zanimalo je zašto u gradu nema luna parkova jer, kako je rekla, djecu negdje treba i izvesti a ne samo da sjede kod kuće ispred kompjutera.

'To nije grad za koji se ja zalažem. Dok sam ja gradonačelnik toga neće biti. Bilo je, a onda se prešlo crtu. Tko hoće lunapark neka ide u susjedne gradove', zaključio je Bandić.

448827 ,448844 ,447784 ,449199