raspušten ogranak

Svađa u HDZ-u zbog Istanbulske: 'Prečasni Kalmeta je protiv mene napisao pismo s tri laži'

23.03.2018 u 11:29

Bionic
Reading

Raspušten je zadarski ogranak Zajednice utemeljitelja HDZ-a dr. Franjo Tuđman. Razlog je, nagađa se, Istanbulska konvencija, odnosno govor predsjednika toga ogranka Drage Krpine na obljetnicu Benkovca kada je zbog Konvencije oštro prozvao premijera Andreja Plenkovića dok su govor šutke slušali ministar Lovro Kuščević i Božidar Kalmeta, šef HDZ-a Zadarske županije

'Prečasni Božidar Kalmeta protiv mene je napisao pismo s tri laži koje je Predsjedništvo utemeljitelja, bez provjere, prihvatilo kao optužnicu i na temelju njega mi presudilo. Kalmeta je, očito, između dva suđenja našao vremena pisati protiv mene, a vodstvo Zajednice utemeljitelja pismo mi nije htjelo dati na uvid. Budući da ga nisam dobio u ruke, mogu samo pretpostaviti da ga je Kalmeta napisao nakon mog govora koji je bio prisiljen slušati, ali ne isključujem da će naknadno falsificirati datum njegova slanja', otvoreno je za Večernji list rekao Drago Krpina.

Kaže kako mu nije stalo do funkcije jer bit šef županijskog ogranka i nije nikakva posebna pozicija, ali ga smeta poruka koju je poslalo vodstvo utemeljitelja.

'Poruka je jezik za zube, inače letiš iz igre', rekao je Krpina koji sebe smatra ozbiljnim čovjekom, ali kako kaže, kada se dovede u takvu situaciju, sam sebe pita što mu je to trebalo.

Drago Krpina protiv Istanbulske Autor: YouTube

'Razmislit ću hoću li ostati zamjenik predsjednika utemeljitelja Marija Kapulice. Pa, mi se kao vodstvo Zajednice utemeljitelja nismo sastali proteklih pet mjeseci, a sada post festum dajemo podršku ratifikaciji Istanbulske konvencije i premijeru Plenkoviću', razočaran je on.

  • +28
Božidar Kalmeta Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin