izlazak iz karantene

Sutra Vlada objavljuje što će biti s nastavom, Divjak dala naslutiti scenarij: Većina učenika ostaje u nastavi na daljinu do kraja školske godine

  • Autor: V. P. P.
  • Zadnja izmjena 22.04.2020 10:26
  • Objavljeno 22.04.2020 u 10:26
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Ranko Šuvar

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak potvrdila je kako nastava na daljinu ide 'relativno dobro' i kako ništa ne može biti savršeno. Sutra će biti poznato vraćaju li se učenici u škole ili ne te u kojem obliku

Što se tiče državne mature, tu su okvirni datumi u lipnju i dobro je, kaže, da su tada državne mature u svim državama u okruženju te kako pomicanje mature za kolovoz ne bi nikome ništa dobro donijelo.

Od 8. do 29. lipnja će biti obavezni ispiti državne mature. Išlo se na smanjenje broja ispita i gradivo drugog polugodišta 4. razreda ne ulazi u ispite državne mature.

Na pitanje što s povratkom u škole, Divjak je za N1 odgovorila: Razne države imaju razne pristupe. Polovica država u tri do četiri tjedna planira neke grupe vratiti u školu. Nitko ne predviđa povratak svih u školu. Mi ćemo sutra objaviti što mi imamo u planu. Princip ministarstva je da djecu neće nitko tjerati u školu, odluka će biti na roditeljima. Za mlađu djecu je preporučljivo da budu u školi da roditelji mogu raditi, no imat će mogućnost da djecu ne šalju u školu', pojasnila je.

U tom slučaju, nastava na daljinu ide dalje za veliku većinu učenika.

Kako bi se u školama provodile epidemiološke mjere, odgovara da se još trebaju razraditi situacije. Velika većina učenika će biti u nastavi na daljinu do kraja školske godine.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!