CRVENI ALARM

Sutra opasne količine snijega i orkanski vjetrovi!

04.02.2015 u 14:40

Bionic
Reading

Stranica Meteoalarm objavila je za sutra najviše, crveno upozorenje na velike količine snijega u Gorskom kotaru, Lici i na karlovačkom području

U gospićkoj regiji Meteoalarm predviđa obilniji snijeg, stvaranje novog snježnog pokrivača te velike snježne zapuhe! Visina novog snijega mogla bi prelaziti 50 cm. Nepovoljnim uvjetima pridonosit će jak i vrlo jak sjeveroistočni vjetar srednje brzine od 30 do 45 km/h, s najjačim udarima od 55 do 65 km/h.

U karlovačkoj regiji također se očekuju obilniji snijeg, stvaranje novog snježnog pokrivača te izraženiji snježni zapusi. Ondje će visina novog snijega prelaziti 25 cm.

I u zagrebačkoj regiji bit će i snijega i vjetra, no alarm je drugog stupnja - narančasti. Snijega bi moglo napadati više od 15 cm, a najjači udari vjetra kretat će se između 55 i 65 km/h.

Narančasti alarm objavljen je i za neke druge dijelove Hrvatske. U riječkom području i na sjevernom Jadranu očekuje se jaka i olujna bura s mogućim orkanskim udarima. Najjači udari vjetra mogli bi se kretati između 95 i 120 km/h.

Slično, narančasto upozorenje na vjetar vrijedi i za dubrovačko područje. Ondje će puhati jako i olujno jugo prosječne brzine preko 50 km/h. U tom dijelu Dalmacije moguće je i jače grmljavinsko nevrijeme.