ovrha nad glavom

Šuta: HDZ nema duga prema Gradu Splitu, podnijet ćemo tužbu

05.04.2024 u 17:22

Bionic
Reading

Predsjednik splitskog HDZ-a Tomislav Šuta u petak je odbacio tvrdnje dogradonačelnika Bojana Ivoševića da je ta stranka Gradu Splitu dužna 30.000 eura pa će joj Grad onemogućiti održavanje predizbornog skupa na Rivi, te je HDZ najavio sudsku tužbu

"HDZ ni u jednom trenutku nije imao nikakvog duga, i dug o kojem Ivošević govori ne postoji", rekao je Šuta na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Izvijestio je da je splitski HDZ zatražio od Grada Split održavanje predizbornog skupa na Rivi, ali je danas stigla odbijenica uz obrazloženje dogradonačelnika Ivoševića da HDZ-u predizborni skup "neće biti odobren" jer da će Grad odobravati zahtjeve za političku promidžbu strankama koje imaju "kontinuitet plaćanja."

"HDZ će poduzeti radnje i ići će na sudski postupak jer sud je taj koji će odlučiti postoji li dug za koji mi smatramo da je fiktivan i izmišljen,"rekao je Šuta.

Ističe da je pokušaj zabrane predizbornog skupa HDZ-u na Rivi gušenje političkog govora i demokracije.

"Sadašnja gradska vlast ponaša se po principu - kadija te tuži kadija te sudi, te na izborima na državnoj razini žele uvesti model koji sliči na Sjevernu Koreju," dodao je.

Predsjednik splitskog HDZ-a je nekoliko puta ponovi kako je mentora takvim težnjama predsjednik RH Zoran Milanović, koji nije podnio ostavku na tu dužnost pa se službeno uključio u predizbornu promidžbu.

Šuta je objasnio da je splitski HDZ do prošle godine 20 godina imao sjedište u Sinjskoj ulici i redovito izmirivao svoje financijske obveze i produžavao ugovor.

  • +11
HDZ predao liste Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic

Prošle godine zatražio je produženje ugovora za najam u tom prostoru od 21. veljače 2023., ali, kaže, nikad iz grad nisu dobili odgovor na to. Četrdesetak dan kasnije u travnju prošle godine, podsjetio je Šuta, splitski HDZ je preselio u prostor u Bihaćkoj ulici.

HDZ - u subotu na Zvončacu druženje s građanima, Bačić i Krstičević

Upitan rekao je da osim Rive, ima i drugih prostora u Splitu gdje HDZ može održavati skupove.

Za sutra u 17 sati je najavio na Zvončacu duženje s građanima, na kojem će sudjelovati nositelj HDZ-ove liste 10. izborne jedinice Branko Bačić a također i Damir Krstičević

Župan Blaženko Boban je skandaloznim ocijenio postupak gradski vlasti kojim se HDZ-u zabranjuje predizborni skup na Rivi. "Rijeka domoljublja, bogoljublja i čovjekoljublja odnijet će potočić pravde u povijest na izborima," poručio je Boban.

Zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević je ranije danas na Facebooku optužio HDZ da su, zbog duga od 30.000 eura prema Gradu Splitu, pokušali preko drugog pravnog subjekta zakupiti štandove za predizborne aktivnosti. Ivošević tvrdi da su htjeli zaobići dug.

>>> Interaktivnu kartu izbornih jedinica pogledajte u nastavku. Klikom na svaku jedinicu otvara s prozor s čelnicima lista najvećih stranaka