nema detalja, ima suradnje

Susret biskupa i članova nacionalnog Stožera: Dolazi zima i veliki blagdani, što s korona mjerama?

01.10.2020 u 21:33

Bionic
Reading

Čelnici Hrvatske biskupske konferencije i članovi Nacionalnog stožera Civilne zaštite u četvrtak su razgovarali o suradnji u sprječavanju širenja koronavirusa u narednom razdoblju posebice uoči crkvenih blagdana Svih Svetih i Božića

Posebno se razgovaralo o nastupajućem razdoblju koje će biti obilježeno mnogim izazovima ponajprije zbog pada temperatura i sve većeg broja događanja koja se moraju odvijati u zatvorenom prostoru, kao i zbog velikih crkvenih blagdana poput Svih Svetih i Božića kad se očekuje veliki broj vjernika na slavljima, izvijestili su iz Tiskovnog ureda Hrvatske biskupske konferencije.

U tom smislu, istaknuli su, izražena je spremnost obiju strana za nastavkom dijaloga i traženja najboljih rješenja kako bi se s jedne strane na najbolji mogući način ispoštovale sve potrebne epidemiološke mjere s ciljem zaštite zdravlja i života pojedinaca, a s druge strane ispunile potrebe vjernika.

Ispred HBK na sastanku su bili predsjednik HBK zadarski nadbiskup Želimir Puljić, potpredsjednik HBK i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić i generalni tajnik HBK Krunoslav Novak. U izaslanstvu Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, na čelu s načelnikom stožera potpredsjednikom Vlade RH i ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem, bili su ministar zdravstva Vili Beroš, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević Alemka Markotić i pomoćnica ministra zdravstva Vera Katalinić Janković.

Na sastanku je istaknuta dosadašnja konstruktivna suradnja između Hrvatske biskupske konferencije i Stožera u iznimno zahtjevnoj zadaći sprječavanja širenja bolesti covid-19. Istaknuta je važnost kontinuiranog ozbiljnog pristupa pandemiji uzrokovanoj koronavirusom kao i odgovornog ponašanja svih kako pojedinaca tako i različitih institucija u našem društvu budući da je virus još uvijek prisutan, stoji u priopćenju.