VOŽNJA PO DALMATINI

Suprotnim smjerom s 3 promila alkohola

Bionic
Reading

Josip Volić iz Splita kupovinu dotjeranog crnog VW Beetlea, kojega je u utorak preuzeo u Zaprešiću i tamošnjoj autokući " Matija" nakon čega se ponosno sa 3g/kg alkohola u krvi Dalmatinom zaputio kući, okončao je isti dan oko 13,30 sati suludom i ubilačkom vožnjom u suprotnom pravcu nadomak odmorišta Prukljan kod Šibenika

Volić se u naopakoj vožnji mimoišao s nikim drugim doli policijskim presretačem koji je potom krenuo u akciju i spriječio tragediju, piše Slobodna Dalmacija

Dopratili su ga do odmorišta Prukljan gdje je vozač Beetlea napuhao poraznih nešto preko tri promila alkohola, te pojasnio uzroke vožnje u krivom smjeru.

Naime, Volić je, poslije se dokazalo, vozio iz pravca Zadra od ulaza istok.Prošao je odmorište Prukljan i nakon nekoliko kilometara u jednom je trenutku izgubio nadzor nad vozilom.

Udario je u metalnu zaštitnu ogradu na koju se propeo, oštetio pri tom desnu stranu vozila i probušio desni prednji kotač. Nakon zaustavljanja, pravilno je obilježio mjesto nesreće, promijenio gumu, ali je tada, nešto od sunca i vrućine, a više od popijenog vina, ponovno sjeo u automobil, okrenuo ga preko dvije trake i nastavio vožnju u krivom smjeru.

Nakon očevida policija je vozača zadržala u postaji do otrježnjenja.