ljeto u hrvatskoj

Sunce i dalje prži, no već sutra pljusak i grmljavina u nekim dijelovima zemlje

21.08.2018 u 06:49

Bionic
Reading

Najviša dnevna temperatura u zemlji će biti između 30 i 35 celzijevaca. Vruće i sunčano vrijeme nastavlja se, uz mogućnost pokojeg pljuska

Pretežno sunčano i vruće vrijeme za utorak prognozira Državni hidrometeorološki zavod. Poslijepodne je u unutrašnjosti uz lokalni razvoj oblaka moguć i poneki kratkotrajni pljusak, uglavnom u gorju i na krajnjem jugu.

Vrijeme 21. kolovoza Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL

Vjetar na kopnu slab, od sredine dana i umjeren sjeveroistočni. Duž obale slaba i mjestimice umjerena bura, ujutro ponegdje s jakim udarima, a poslijepodne će zapuhati sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 30 i 35 °C.

Miran san i dobro raspoloženje

Povoljne biometeorološke prilike većini bi ljudi trebale donijeti miran san i dobro raspoloženje. Ni kod kroničnih bolesnika ne očekuju se poteškoće uzrokovane vremenskim utjecajem.

U srijedu ne posve stabilno pa ponajprije u gorju uz lokalno jači dnevni razvoj oblaka postoji mogućnost za poneki pljusak i grmljavinu. Vjetar uglavnom slab, duž obale ujutro ponegdje umjerena bura, osobito podno Velebita, danju u okretanju na sjeverozapadnjak, u Dalmaciji zapadnjak. Jutarnja temperatura uglavnom od 16 do 21, na Jadranu od 23 do 26, a najviša dnevna između 30 i 35 °C.