USKOK U DUBROVNIKU

Šuica: Vlahušić treba podnijeti ostavku

23.07.2011 u 13:45

Bionic
Reading

Predsjednica dubrovačkog HDZ-a Dubravka Šuica izjavila je danas kako je jučerašnje podizanje optužnice USKOK-a protiv gradonačelnika Andre Vlahušića 'očito kulminacija svega onoga što se događa u Dubrovniku i njezinoj aktualnoj vlasti u protekle dvije godine'

Također je optužila predsjednicu Gradskog vijeća Olgu Muratti za aroganciju i bahaćenje pred Gradskim vijećem te je ocijenila kako bi za dobrobit građana Dubrovnika nakon svega i ona i Vlahušić trebali podnijeti ostavke.

'Što bi se dogodilo kada bi koalicija koja vlada Dubrovnikom - SDP, HNS, HSU i HSLS te Nezavisna lista - slučajno došla na vlast u Hrvatsku? Jedino kaos, nerad, prazna obećanja i obmane', kazala je Dubravka Šuica na konferenciji za novinare.

Predsjednik dubrovačko-neretvanskog HDZ-a Frano Matušić kazao je kako se ponašanje SDP-ova i HNS-ova gradonačelnika Andra Vlahušića najbolje uklapa u europske standarde koje zagovaraju Zoran Milanović i Vesna Pusić. 'Kad bi se ti europski standardi primjenjivali na Radimira Čačića onda on ni dana ne bi ostao u politici', rekao je.

Također je zatražio da se istraži tko je od SDP-ovih dužnosnika uzeo 4,7 milijuna dolara mita kod nabave Dailmerovih vozila, tko je 'zamračio' 80 milijuna kuna u Riječkim tržnicama te prozvao zagrebački Holding i njegove čelnike da je Holding zapravo blagajna SDP-a.

Matušić je kazao kako mu je drago da ni on ni Dubravka Šuica, kao saborski zastupnici, nisu sudjelovali na 'stranačkom derneku SDP-a' za vrijeme otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara na kojem su, uz predsjednika Ivu Josipovića, bili SDP-ovi dužnosnici Igor Dragovan, Arsen Bauk, Milanka Opačić te HNS-ovci Radimir Čačić i Andro Vlahušić. Rekao je kako je žalosno da iz Ureda predsjednika Josipovića umjesto s te večere šalju slike s koktela prije početka svečanosti otvaranja Ljetnih igara koji je održan u Palači Sponza.