U KARLOVCU

Suđenje bivšim članovima Mladeži HDZ-a

10.03.2011 u 17:35

Bionic
Reading

Na karlovačkom Općinskom sudu danas je nakom mjesec dana od početka suđenja završio dokazni postupak bivšim članovima Mladeži HDZ-a Željku Goršiću, Danijelu Trupkoviću i Vladimiru Vogrincu te su sva trojica okrivljenika danas potanko iznijeli svoje obrane

Suđenje se nastavlja sutra završnim riječima optužbe i obrane, a očekuje se i pravorijek.

Okrivljeni su za kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, za nasilničko ponašanje i pokušaj nanošenja teških ozljeda Marku Jovkoviću (18) u karlovačkom kafiću i na njegovu parkiralištu u prosincu prošle godine.

Sva trojica okrivljenika pred sucem Leonom Kovačićem izjavili su i svojim potpisom ovjerovili izjave u zapisniku da nisu sudjelovali u premlaćivanju Marka Jovkovića, a Goršić i Vogrinc da su pokušali pobjeći autom s parkirališta jer su se branili od nasrtaja potpuno nepoznatih ljudi. Oni su nas tukli šakama i palicama, sve do dolaska policije, a ne znamo zašto se to događalo i bili smo u panici za svoje živote, kazali su.

Iz lokala su naglo otišli, ne popivši ni naručena pića, jer im je Trupković rekao, pošto je otišao u zahod i odmah se vratio, da je ondje neka gužva te da je bolje da odu. Po njihovim riječima, samo je Trupković bio u zahodu, a on je pak kazao da ne poznaje ljude koji su sudjelovali u metežu u zahodu. Jedino pamtim da je jedan od njih bio ćelav, rekao je.

Vogrinc i Goršić optuženi su i da su u pokušaju bijega s mjesta događaja automobilom oborili nekolicinu ljudi te jednom od njih pregazili desnu nogu.

Odgovarajući na pitanja obojica su kazala da im je Trupković predložio da brzo odu iz lokala, jer je Vogrinc dan prije izišao iz zatvora pod uvjetnim otpustom. To je i razlog što je otada u pritvoru, a Goršić i Trupković se brane sa slobode.

Po optužnici oni su udarcima u glavu i tijelo slomili nos Jovkoviću, natukli i ogrebali mu glavu te ozlijedili gornju usnu, a pretrpio je strah i poniženja. Također se terete za općeopasnu radnju na parkiralištu prema četirima osobama koje su ih zbog napada na Jovkovića nastojale zadržati do dolaska policije, a dvije od njih lakše su ozlijeđene.

Trupković, Goršić i Vogrinc u različito su vrijeme izbrisani iz članstva HDZ-a zato što su 'nanijeli štetu ugledu stranke'. U međuvremenu je zbog toga raspuštena i podružnica karlovačke Mladeži HDZ-a.