GUŽVE DILJEM ZEMLJE

Sudar zagušio promet na izlazu s Dalmatine kod Vrgorca

02.08.2013 u 13:08

Sudar na izlazu s Dalmatine

Izvor: tportal.hr / Autor: Jure Divić

Bionic
Reading

Na čvoru Vrgorac dogodila se prometna nezgoda zbog koje je otežan promet pri ulazu i izlazu s Dalmatine

Dva osobna automobila, Zastava 101 i Chrysler, oba dubrovačkih registarskih oznaka, sudarili su se kada je 'stojadin' naletio na Chrysler koji je izlazio s Dalmatine i uključivao se na cestu prema Dubrovniku.

Policija je izišla na mjesto nezgode i regulira promet, puštajući naizmjenično vozila iz oba pravca, a promet prema jugu je značajno pojačan pa se vozači mole za strpljenje.

Budući da počinje produljeni vikend, najveće gužve očekuju se prema moru danas predvečer, sutra ujutro, ali i poslijepodne.

Diljem zemlje promet je pojačan, a zasad se ipak vozi bez većih poteškoća i zastoja, no u poslijepodnevnim satima očekuje se vrlo gust promet u smjeru mora, potvrdio nam je Andrej Prosoli iz HAK-a.

'Kao i uvijek, zastoje i nekakve gužve očekujemo između Zagreba i Karlovca, odnosno Bosiljeva. Vjerojatno će to potrajati i do večernjih sati pa molimo vozače da budu strpljivi i oprezni. Puno je onih koji će ovaj produljeni vikend provesti na moru', rekao je Prosoli.

Subota je rezervirana za još jednu smjenu gostiju, pa se sutra cijeli dan očekuju gužve na cestama diljem zemlje, a osim u smjeru mora, čekat će se i na graničnim prijelazima.

'Vrlo gust promet očekujemo s graničnih prijelaza sa Slovenijom', ističe Prosoli.

A gužve se očekuju i u ponedjeljak. Osim proslave Dana domovinske zahvalnosti i Dana pobjede, održava se Sinjska alka.

'Očekujemo gužve i na državnim cestama prema Sinju i Kninu. Kako očekujemo pojačan promet i velike gužve, nadam se da neće doći ni do kakvih izvanrednih situacija. Aludiram na prometne nesreće i nadam se da će vozači biti oprezni i strpljivi', ističe Prosoli.

Većina građana se nakon produljenog vikenda u ponedjeljak poslijepodne vraća kući, pa iz HAK-a savjetuju vozačima da budu oprezni i strpljivi.