NEOBIČAN SLUČAJ U NJEMAČKOJ

Sud osudio bivšeg vojnika jer je prisluškivao razgovore svoje kćeri s učiteljicom, bjesnio na školu: 'Tjeraju je da svira bongose i druži se s migrantima'

16.02.2021 u 15:41

Bionic
Reading

68-godišnjak iz Blankenesea, bogate rezidencijalne četvrti Hamburga, osuđen je na 25 dnevnih dohodaka od po 70 eura, ili ukupno 1750 eura, zbog kaznenog djela povrede privatnosti - preciznije, zato što je na Bluetooth slušalicama prisluškivao razgovore svoje 13-godišnje kćeri s učiteljicom u školi

Kako javlja agencija dpa, otac, inače bivši vojnik, pred sudom se branio da je svojoj kćeri naložio da uključi Bluetooth slušalice tijekom razgovora s učiteljicom jer je bio 'zabrinut za kvalitetu praćenja nastave u uvjetima koronakrize'.

Lokalni Hamburger Morgenpost donosi više detalja sa suđenja koje je razotkrilo duboke probleme u odnosu oca i škole. Iznio je niz optužba na račun obrazovne ustanove: tvrdio je da učenici izbjegavaju nadzor nazočnosti nastavi, piju alkohol, puše marihuanu, dok, prema njegovim tvrdnjama, dječaci seksualno zlostavljaju djevojčice.

68-godišnjeg bivšeg pripadnika Bundeswehra posebno je zasmetalo to što se u školskom dvoristu odvijaju aktivnosti koje uključuju djecu s migrantskim porijeklom. 'Umjesto violine, djeca uče svirati bongose kako bi razumjeli druge kulture', ljutito je komentirao pred sudom, gdje se predstavio kao 'njemački dinosaur'.

'Zbog čega ne bih smio znati što moja kćer razgovara s učiteljicom', zavapio je otac nakon što je osuđen za kazneno djelo povrede privatnosti, te ustvrdio kako su 'škola i društvo instrumentalizirali sud kako bi ga se riješili' i kako 'izrazito žali što je služio ovoj državi 40 godina'.

13-godišnjakinja je, kako javljaju mediji, u međuvremenu premještena u drugu školu.