E, MOJ, KAFKA!

Sud ne mora znati tko je vlasnik kad deložira

26.11.2012 u 16:46

Bionic
Reading

Glasnogovornica Općinskoga suda u Zadru Katarina Zdunić istaknula je povodom slučaja obitelji Vukić da sud nije dužan ulaziti u to tko je vlasnik nekretnine u trenutku kada se provodi deložacija.

'U konkretnom slučaju sud je provodio pravomoćno ovršno rješenje predlagatelja Boškarija gradnje i Blaža Sotlara. U tom trenutku sud nije znao niti je bio dužan provjeravati zemljišno-knjižno stanje, a niti može znati dok ga netko drugi ne obavijesti o promjeni stanja vlasništva. Što se tiče suda, deložacija je provedena 8. studenoga i nekretnina je toga dana predana 'Boškarija gradnji', a što se tiče njihovog dogovora o tih 20 dana ostanka u kući, to je njihova privatna stvar', rekla je glasnogovornica Općinskoga suda u Zadru Katarina Zdunić

Obitelj Vukić iz Zadra izvijestila je da je provjerom u zemljišno-knjižnom odjelu zadarskoga Općinskog suda utvrdila kako je vlasnica njihove kuće slovenska državljanka Urška Kos, a ne Blaž Sotlar i njegova tvrtka Boškarija gradnja, na čije je ime provedena deložacija.

Kći bivših vlasnika Tina Vukić-Karađole ocijenila je da su žrtve organiziranoga kriminala te da je Blaž Sotlar prijevarom pokušao doći do vrijedne nekretnine. Prozvala je i sutkinju Općinskoga suda u Zadru Dubravku Novaković tvrdeći kako je druga – ponovljena dražba na kojoj je kuća prodana presedan u sudskoj praksi.

Vukići su 8. studenoga deložirani iz svoje kuće, a nakon deložacije Sotlar im je ponudio da ostanu još 20 dana i otkupe kuću za 90.000 eura. Taj rok istječe u srijedu.