IZBORI 2011.

Subota je zadnji dan za promjenu mjesta glasovanja

17.11.2011 u 14:39

Bionic
Reading

Subota,, 19. studenog, posljednji je dan u kojem građani mogu podnositi zahtjeve za upis, dopunu ili ispravak popisa birača. Taj dan ujedno je posljednji za prijavu svih građana koji na dan izbora neće biti u svom mjestu prebivališta, a željeli bi izaći na izbore

Gdje ste upisani i gdje možete podići potvrdu za privremeno ispisivanje i upisivanje tamo gdje ćete se zateći na dan izbora, saznajte na stranicama Ministarstva uprave.

Korisnicima T-Mobile i Vipnet mreže omogućeno je da putem SMS poruke provjere mjesto upisa u popis birača i biračko mjesto, na način da matični broj građana upišu u poruku te da istu proslijede na broj 54 54.

Iako živimo u 21. stoljeću, svi oni koji će se na dan izbora naći van svog prebivališta, a željeli bi izaći na izbore, do potvrde koja bi im omogućila da glasaju tamo gdje će se zateći ne mogu doći putem interneta ili faksom, već im je netko mora fizički pridignuti i poslati poštom.

Naime, nadležnom tijelu koje vrši privremeni upis nužno je do subote dostaviti originalnu potvrdu koju ono zadržava za sebe.