spremaju se izvanredni izbori?

Štromar spreman na sve: Teško je bilo ući u ovu Vladu, puno će lakše biti izaći

15.10.2019 u 15:29

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade Predrag Štromar novinarima je prije ulaska u Banske dvore odgovorio što misli o mogućnosti prijevremenih izbora, a komentirao je i prijepor HDZ-HNS oko povećanja koeficijenata složenosti posla učiteljima u kojima nijedna strana ne odstupa od svojih stajališta.

'Prije dvije i pol godine ušli smo u ovu Vladu kako bi mogli omogućiti našim najmlađima da se obrazuju na kvalitetan način, radi reforme obrazovanja i mi to radimo. Onda smo bili kritizirani, bilo je podmetanja, bilo je svega, došli smo do faze kada su na redu učitelji, sve smo učinili do sada i dalje ćemo to raditi', odgovorio je potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva, HNS-ov Predrag Štromar na pitanje novinara zna li kada će biti izvanredni izbori, javlja N1.

Na pitanje kako će se djeca obrazovati ako su učitelji u štrajku odgovara da se djeca obrazuju. 'Danas sam ispratio svoje dvije klinke u školu', rekao je.

Na pitanje jesu li dogovorili postizbornu koaliciju sa SDP-om kaže: 'Mi na izbore idemo sami. Bez ikoga. Kad će izbori biti, biti će, da li će biti, kao što sam danas čitao možda u siječnju ili rujnu iduće godine, mi ćemo ići sami na izbor i siguran sam u uspjeh HNS-a na temelju rezultata koje smo ostvarili u zadnje dvije i pol godine.

  • +10
Predrag Štromar Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Teško je bilo ući u ovu Vladu, ali smo imali svoj cilj. Cilj se ostvaruje. Puno će lakše biti izaći nego ući. Nama je cilj da imamo što bolje obrazovanje. Reforme su nam najbitnije', zaključio je.