KAD SE MALE ŠAKE SLOŽE...

Street Fighter x Tekken uzima zamah

02.03.2011 u 11:40

Bionic
Reading

Svaka šuša dobro zna za zajedničku franšizu Marvela i Capcoma. Prema najnovijim vijestima, proše godine objavljena kolaboracija ovih dviju firmi polako urađa plodom.

Ujedinjavanje franšiza borilačkih igara nije ništa novo. Ipak, ako uzmemo dvije apsolutno ikoničke franšize i konačno ih spojimo, moramo priznati kako velik broj gejmera neće ostati ravnodušno. Naime, na prošlogodišnjem ComicConu, Capcom je obznanio rad na Street Fighter x Tekken, snu snova svih koji su odrasli na ovim franšizama. Zanimljivost vezana uz ovaj naslov je da on koristi mehanike i sustav borbe poznat fanovima Street Fighter franšize. Prema tome, likovi iz Tekkena i njihovi potezi biti će prilagođeni svijetu Street Fightera.

 

Teaseri, teaseri.

 

 

Da ovo ne ostane samo na Capcomu, Namco radi na svojoj verziji sjedinjene franšize - spojivši ih u naslov pod imenom Tekken x Street Fighter. I da, pogodili ste, ova igra koristiti će poteze iz čuvenog Tekkena. Ako nas pitate, Street Fighter verzija izgleda puno dotjeranije. Ruku na srce, Namco svoju igru planira izbaciti nakon Capcomove, na kojoj kreativni timovi rade punom parom. Za sada Street Fighter x Tekken ima gameplay demo, te impresivni trailer, dok Tekken x Street Fighter ima dva dovršena modela i trosekundni trailer. Iako autoru ovih redaka više leži Tekken, moramo priznati kako smo za sada daleko više impresionirani poslom koji je obavljen na Street Fighter verziji. Autori su danas također objavili kako uskoro dolaze nove vijesti iz SFxT tabora. Postoji li šansa da se radi o deklariranju datuma izlaska? Demonstracija novih likova? Uskoro ćemo saznati.

 

Ryu protiv Kazuye.

 

Namco tvrdi kako trenutno radi na drugom projektu, te kako se ne mogu stopostotno koncentrirati na TxSF, što je razumljivo. Samo se nadamo da će uspjeti napraviti igru koja nije još jedan Tekken 6 - već konstruirati borilački naslov koji će biti osjetno drukčiji od svega do sada, a ujedno koristiti dobro nam poznate komande i mehaniku kontrole. Bilo kako bilo, vjerujemo kako su Namco i Capcom napravili jako dobar potez spajanjem franšiza. Također je ugodno iznenađenje izrada dva potpuno različita naslova. Kako će obje igre funkcionirati na kraju, nismo sigurni, no s obzirom da iza njih stoje Namco i Capcom, čini nam se da nemamo baš previše razloga za sumnju.

 

Što je Namco napravio do kolovoza prošle godine...