osumnjičen vozač

Stravična nesreća u Srbiji: Krijumčario migrante pa sletio s ceste - 3 poginulih, 12 ozlijeđenih

20.02.2024 u 14:57

Bionic
Reading

Tri osobe su poginule, a 12 ih je ozlijeđeno u teškoj prometnoj nesreći na jugu Srbije tijekom noći s ponedjeljka na utorak kada je s ceste sletio automobil čiji je vozač osumnjičen za krijumčarenje migranata

Osumnjičeni je, kako se doznaje, prevozio čak 14 ilegalnih migranata iz afričko-azijskih zemalja u vozilu BMW, kada je zbog velike brzine izgubio kontrolu i u slijetanju s ceste se prevrnuo.

Od 12 ozlijeđenih, četiri pacijenta su s teškim ozljedama iz zdravstvenog centra Vranje u prebačeni u Univerzitetski klinički centar Niš, a među njima je i petnaestogodišnje dijete, koje je primljeno na kirurgiju.

U automobilu je bila i cijela jedna obitelj - otac, majka i dijete, a konstatirane su im lakše ozljede.

Nesreća dogodila kod Preševa, nedaleko od granice sa Sjevernom Makedonijom.

Srbija se nalazi na takozvanoj Balkanskoj migrantskoj ruti koja vodi od Turske do Grčke ili Bugarske, preko Sjeverne Makedonije, Srbije i Bosne i Hercegovine a zatim do najbližih zemalja Europske unije, Mađarske ili Hrvatske.

U Višem javnom tužiteljstvu u Vranju medijima je potvrđeno da je lokalni mještanin, državljanin Srbije R. R. ( 43), i sam lakše ozlijeđen u nesreći, zadržan u policiji zbog teških kaznenih djela protiv sigurnosti javnog prometa, nedozvoljenog prelaska državne granice i krijumčarenja ljudi.

Utvrđeno je i da je vozilom upravljao bez vozačke dozvole, priopćio je MUP.

Više detalja o nesreći zasad nije poznato, a istragu vode policija i tužiteljstvo u Vranju.