IZBJEGNUTA VEĆA TRAGEDIJA

Strava u Zagrebu! Mahniti muškarac želio opljačkati pekarnicu; nije uspio pa na ulici poželio ubiti slučajnu prolaznicu i građanina koji joj je priskočio u pomoć

12.02.2020 u 14:04

Bionic
Reading

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo 'Razbojništvo' u pokušaju i dva kaznena djela 'Ubojstvo' u pokušaju

Naime, sumnja se da se 10. veljače 2020. godine oko 19.25 sati osobnim automobilom marke Mazda zagrebačkih registarskih oznaka dovezao u Krešićevu ulici u Zagrebu, ušao u pekarnicu te zaprijetio zaposlenicama (23, 49 i 38) od kojih je zatražio novac, a nakon čega je sam ušao iza prodajnog pulta, uzeo nož s police u namjeri da njime otvori ladicu registar blagajne, u čemu nije uspio te je s nožem pobjegao iz pekarnice.

Ničim izazvan, odmah potom, na ulici je prišao 36-godišnjoj slučajnoj prolaznici, srušio ju na tlo i nožem, s namjerom da ju usmrti, zadao ubode u tijelo. Međutim, bez obzira na namjeru, zbog vrste odjeće koju je imala na sebi te brze reakcije 55-godišnjeg građanina koji joj je priskočio u pomoć, nije pri tome ozlijeđena.

Građaninu je, pri tom pokušaju da joj pomogne, pokušavajući odmaknuti osumnjičenika od oštećene, napadač također nožem zadao ubode u tijelo, a dogodilo se isto kao i s građankom, odnosno odjeća je spriječila njegovo ozljeđivanje iako je namjera napadača bila očita.

Kada mu je u pomoć priskočio još jedan građanin, njih su dvojica tek tada uspjela savladati napadača i zadržati ga do dolaska policije.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju 32-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.