alarmantna situacija

Strašne poplave u Srbiji: Građani brane domove, rijeka odnijela i automobil

16.06.2023 u 13:23

Bionic
Reading

Zbog neprestane kiše koja je padala nekoliko sati, u Jagodini je sinoć vladala alarmantna situacija jer je rijeka Belica dostigla kritičnu razinu te su građani cijelu noć branili svoje domove od poplava. Belica je toliko divljala da je uspjela uništiti svo zelenilo, a odnijela je i jedan automobil

Tijekom večeri u četvrtak poplavljen je dio sela Trnava, a vatrogasci su čamcima su evakuirali pojedine domove. Zabrinuti mještani su pisali kako je podivljala Belica odnijela nekoliko automobila te da im preostaje samo pomoliti se Bogu da kiša prestane.

“Kiša lije li lije i ostaje nam samo pomoliti se Bogu da grad ne bude poplavljen. Situacija je strašna”, pišu zabrinuti građani. Inače, izvanredna situacija je na snazi u 35 gradova i općina, piše Nova.rs, prenosi N1.

Direktor JP-a Srbijavode Goran Puzović izjavio je da je trenutno najkritičnija situacija u Jagodini, Trsteniku, Brusu, Kosjeriću, Sokobanji gdje je došlo do izlijevanja rijeka, kao i da se val kreće prema Kuršumliji, Prokuplju i Doljevcu.