ODLUKA VRHOVNOG SUDA

Štrajk u bračkom Jadrankamenu je zakonit!

  • Autor: Leo Nikolić
  • Zadnja izmjena 26.01.2012 18:00
  • Objavljeno 26.01.2012 u 18:00
Jadrankamen Drpić

Jadrankamen Drpić

Izvor: tportal.hr / Autor: Leo Nikolić

U slučaju Jadrankamena, posljednjih tjedana događaji se izmjenjuju i redaju filmskom brzinom, pa je danas najnovija vijest da je Vrhovni sud odbacio tužbe Uprave protiv Nezavisnog sindikata u toj tvrtki

Podsjetimo, Uprava Jadrankamena je podnijela dvije tužbe protiv Nezavisnog sindikata zbog organizacije štrajka. Županijski sud u Splitu je polovicom prosinca prošle godine obacio te optužbe. Uprava je iskoristila pravo žalbe i na najvišu instancu na Vrhovni sud, no i te žalbe su po hitnom postupku odbačene, pa je time definitivno potvrđeno da je štrajk u Jadrankamenu legalan.

Takav pravorijek dovodi u pitanje i dva izvanredna otkaza članovima sindikata, kao i sve ostale odluke Uprave i predsjednika Vedrana Vilovića otkako je počeo generalni štrajk. Prema našim saznanjima, Vilović je odustao i od današnjeg prijedloga za stečaj Jadrankamena. Pozivom u Upravu, doznali smo da on ni danas nije u uredu Uprave u Splitu, a već mjesec i pol, otkako traje štrajk, nije dolazio u ured u Pučišćima na Braču.

Od nove tužbe protiv Vilovića danas nije odustao Nezavisni sindikat, ovaj put zbog nanošenja nematerijalne štete Jadrankamenu. Po mišljenju sindikata, najavama stečaja, od kojeg se na kraju odustalo, prouzročena je nemjerljiva nematerijalna šteta za ugled i tržišnu poziciju tvrtke, što je rezultiralo i blokadom računa tvrtke od 5. siječnja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi