DRAMA ZBOG ĆIRILICE

Stožer: U Vukovar stižu autobusi iz cijele Hrvatske i Thompson

03.09.2013 u 07:42

  • +33

Prosvjed u Vukovaru

Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / Cropix

Bionic
Reading

Prosvjedi u Vukovaru zbog postavljanja dvojezičnih ploča na zgradama državne uprave nastavit će se i danas, u devet sati. Nakon razbijanja ploča i uhićenja nekoliko prosvjednika do kasnih noćnih sati u Vukovaru je bilo napeto. Drama se nastavlja, prosvjednici su najavili dolazak autobusa iz cijele Hrvatske, a na središnjem trgu u vukovaru već se okupilo oko 250 ljudi, javlja Dnevnik.hr

U vukovarskoj policijskoj postaji Dnevnik.hr doznaje da su se noćas nešto iza ponoći razišli prosvjednici okupljeni oko policijske zgrade, koji su tražili oslobađanje privedenih zbog sudjelovanja u nasilnom uklanjanju dvojezičnih ploča te probijanja policijskog kordona, pri čemu je ozlijeđeno četvero policajaca.

Iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara sinoć su naglasili kako se po cijeloj Hrvatskoj održavaju sjednice Stožera i da se organiziraju autobusi s braniteljima i domoljubima koji su spremni doći u Vukovar, a spominjao se i dolazak Thompsona.

Pred zgradama na kojima su jučer poslijepodne ponovno postavljeni dvojezični natpisi i dalje su jake snage interventne policije.

Jučer privedeni Stevo Culej pušten je jutros oko 3,30 sati iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske u Vinkovcima, gdje je bio priveden na obavijesni razgovor tijekom prosvjeda. Službene informacije od policije još nema, ali se Culej jutros javio novinarima osobno na mobitel i rekao da je pušten. Stevo Culej, bivši specijalni policajac i predsjednik Udruge specijalne policije grada Vinkovaca, sudjelovao je u jučerašnjem prosvjedu u Vukovaru zbog postavljanja na vukovarske javne ustanove ploča na latiničnim i na ćiriličnom pismu, pozvavši prosvjednike da ih skinu.