kršenje mjera

Stotine studenata tulumarilo kod doma na Savi, rastjerala ih policija: Kad vidimo da se državni vrh ne drži mjera, onda nas lupi inat

06.02.2021 u 11:10

Bionic
Reading

Stotine studenata tulumarilo je u noći s petka na subotu u Zagrebu, ispred Studentskog doma Stjepan Radić i na obliženjem parkiralištu Sportskog parka Mladost

'Studenti smo, mjesecima ništa ne radi, moramo negdje imati ispušni ventil. Na otvorenom smo, ne vidim veliki problem u tome', rekli su za 24sata neki od studenata koji su se zabavljali s prijateljima. 24sata je objavio i video okupljenih studenata.

Objašnjavaju kako takvih druženja ima svaki vikend, da zabave počinju u kampusu, a da se poslije 22 sata prebacuju na parkiralište kod "Mladosti". Sinoć ih je rastjerala policija, a neki su se vratili nakon njihovog odlaska. Svjesni su da krše mjere, ali traže da ih se razumije.

'Situacija je teška, ali i psiha je na ivici, ispitni su rokovi, stres, moramo se malo opustiti. A uz to, kad vidimo da se i državni vrh ne drži mjera, onda nas lupi i inat. Ako oni mogu kršiti mjere, onda možemo malo i mi', kažu studenti.

Dijelom zbog toplijeg vremena, a dijelom zbog navike, sinoć su se građani okupljali i u centru Zagreba, ispred zgrade HNK te na Cvjetnom trgu.

I RTL televizija navodi kako je studente okupljenje kod Studentskog doma Sjepan Radić policija rastjerivala dva puta, jer su se nakon odlaska policije studenti ponovno okupili.

'Zabava nije dugo potrajala jer je oko ponoći došla policija i rastjerala gomilu. Međutim studenti su bili uporni i ponovno su se okupili. Ni taj drugi pokušaj nije dugo trajao jer je policija ponovno došla i prekinula party', rekla je za RTL jedna studentcia i stanarka doma