(PO)SAVSKA 66

Što se kuhalo na ručku HDZ-ovca Prgometa i SDP-ovca Jelušića?

05.02.2015 u 13:30

Bionic
Reading

Poziv potpredsjednika HDZ-a Drage Prgometa braniteljima da prestanu s prosvjedom u Savskoj 66 nije dobro prošao u njegovoj matičnoj stranci, no simpatizere je drugi čovjek stranke našao u suprotnom taboru, u SDP-u. Pohvale su došle iz usta SDP-ovog ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa, a u javnosti se pojavila i informacija da je Prgomet jučer ručao s članom Glavnog odbora SDP-a i saborskim zastupnikom te stranke Ivom Jelušićem

Da su se našli na ručku, za tportal.hr potvrdili su i Drago Prgomet i Ivo Jelušić. Iako je portal direktno.hr, koji je prvi objavio informaciju o sastanku, naveo da se radilo o tajnom sastanku, dvojac kaže kako su se našli na javnom mjestu bez ikakvog skrivanja.

Ivo Jelušić i ja smo zemljaci i znamo se dvadesetpet godina', kaže Prgomet za tportal.hr. Naime, obojica su iz bosanske Posavine i u prijateljskim su odnosima već godinama.

'Našli smo se i porazgovarali. To je bio je prijateljski razgovor. Nismo ulazili u problematiku branitelja i prosvjeda', poručio je Jelušić, no nije htio otkiriti detalje privatnog razgovora i susreta.

Naime, prema pisanju portala direktno.hr, Prgomet se SDP-u navodno ponudio kao posrednik s braniteljima i kod Jelušića propitivao kako bi SDP na to reagirao.

Međutim, i Prgomet i Jelušić to demantiraju.

'Nismo razgovarali ni o kakvom posredništvu', kaže nam Prgomet, a Jelušić poručuje da su se teme branitelja dotakli jedino u smislu da je Prgometu kazao da je odlično napisao blog o braniteljskom prosvjedu.

Prgomet u ručku s Jelušićem ne vidi ništa loše iako su iz suprotstavljenih stranaka. 'Moramo razgovarati, moramo moći saslušati i one s kojima se ne slažemo, i oni nas', zaključuje Prgomet.

Podsjetimo, zamjenik predsjednika HDZ-a Drago Prgomet pomalo je iznenadio javnost kada je na svom blogu poručio braniteljima da imaju pravo protestirati, da imaju pravo tražiti smjenu ministra, da imaju pravo ustrajati na svojim zahtjevima, no da nemaju pravo podleći podjelama i kršiti zakone te ne poštovati institucije države.

'Krajnje je vrijeme da se, prije nego što se dogodi nekakav incident koji nitko ne želi, protest privede kraju', napisao je Prgomet.

'U HDZ-u su se ogradili od izjave svog zamjenika predsjednika Drage Prgometa da je vrijeme da prestanemo dijeliti naše društvo i da bi branitelji trebali prekinuti prosvjed u Savskoj. Jandroković je preuzeo ulogu glasnogovornika i objavio javnosti da to nije stav HDZ-a nego da treba nastaviti dalje. Mogu reći samo jedno: šteta je za Hrvatsku što HDZ ne vode ljudi koji imaju odgovornosti prema svojoj zemlji kao Prgomet nego oni koji je dijele i vraćaju u prošlost kao Karamarko i Jandroković', napisao je Maras na svom facebook-profilu.