MALETIĆ GA AŽURIRA

Što piše u HDZ-ovom gospodarskom programu?

18.07.2016 u 09:18

Bionic
Reading

Ako HDZ bude imao priliku ponovno sastavljati vladu, tražit će od partnera da se isključivo provodi njegov gospodarski program koji na podlozi već izrađene studije njemačkog instituta Ifo ažurira potpredsjednica stranke Ivana Maletić, piše Jutarnji list

Glavne točke dokumenta, kako doznaje Jutarnji, temelje se na poboljšanju poslovnog okruženja, jačanju malih i srednjih poduzetnika, izvoznika, oživljavanju poljoprivrede, povratku industrije, mjerama za zapošljavanje mladih, reformi zdravstva kroz bolju organizaciju mreže bolnica, mirovinskog sustava na način da se omogući na vraćanje mlađih umirovljenika na tržište rada, aktivaciji zapuštene imovine, izmjeni poreznog sustava te povezivanju obrazovanja i znanosti s tržištem rada.

Program još nije dovršen, bit će ovih dana, ali Jutarnji je od sugovornika koji su uključeni u izradu doznao neke pojedinosti.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

Da će se program ažurirati novinarima je Maletić potvrdila prije dva tjedna. 'Ifo-ov program je znanstveno-istraživačka studija s preporukama za RH, a mi radimo svoj izborni program, koji se temelji na našem gospodarskom programu. Preporuke i studija su jedna šira platforma s koje smo krenuli, jednako kao što smo proučavali i dubinsku analizu koju je radila Europska komisija te analize Svjetske banke, MMF-a i naših instituta i na temelju toga smo onda radili svoj gospodarski program, koji je sada već star godinu dana i treba ga ažurirati novim mjerama i detaljima koji su važni za gospodarski rast Hrvatske', kazala je Maletić.