OTKRIVA CROBAROMETAR

Što građani misle o Karamarku, Oreškoviću i Petrovu?

Bozo Petrov, Tomislav Karamarko, Tihomir Orešković

Bozo Petrov, Tomislav Karamarko, Tihomir Orešković

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl

Što građani misle o premijeru, bivšem premijeru, predsjednici i ostalim hrvatskim političarima i političarkama, pokazuje za veljaču terensko istraživanje Crobarometar koje je za Dnevnik Nove TV provela agencija Ipsos Puls od 1. do 21. veljače na uzorku od 973 punoljetna građana iz cijele Hrvatske uz maksimalnu pogrešku uzorka +/- 3,3 posto, a za rejtinge stranaka +/- 3,6 posto

O predsjednici Kolindi Grabar Kitarović 65 posto građana ima pozitivan dojam, a njih 30 posto negativan dok o premijeru Tihomiru Oreškoviću 59 posto građana ima pozitivan dojam, a 27 posto njih negativan. O bivšem premijeru Zoranu Milanoviću 59 posto građana ima negativan dojam, a njih 35 posto pozitivan dojam. U ovom trenutku rad predsjednice odobrava 57 posto građana dok odluke i poteze Predsjednice ne odobrava 36 posto građana, a njih 7,1 posto ne zna odgovor na ovo pitanje, pokazao je Crobarometar čije rezultate donosi Dnevnik Nove TV

O Ivanu Sinčiću iz Živog zida 50 posto građana ima pozitivan dojam, a 38 posto negativan dojam, dok o Milanu Bandiću 47 posto njih ima pozitivan dojam, a 45 posto negativan dojam. Potpredsjednik Vlade Božo Petrov na 46 posto građana ostavlja pozitivan dojam, a negativan na 42 posto građana.

Za prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka 25% građana misli pozitivno, a čak 70 posto negativno dok o predsjedniku Sabora Željku Reineru 40 posto građana ima pozitivan dojam, s 42 posto ima negativan dojam. Pozitivan dojam od 36 posto zabilježen je kod Vesne Pusić, a negativan dojam građana za nju je 56 posto. O Stipi Petrini 29 posto građana ima pozitivan dojam, a 41 posto negativan dojam dok o Dragi Prgometu 26 posto građana misli pozitivno, kao i o Radimiru Čačiću i Nansi Tireli, a o Silvanu Hrelji 25 posto.

O Prgometu pak 51 posto građana ima negativan dojam, a o Čačiću 64 posto njih dok je za Tireli taj postotak 31 posto, a o Hrelji negativan dojam ima 40 posto građana.

O Darinku Kosoru pozitivno misli 23 posto građana te negativno 51 posto građana, a o Borisu Miletiću pak pozitivno misli 20 posto građana, a negativno njih 28 posto. Sljedeći je Branko Hrg sa 17 posto pozitivnog dojma i 41 posto negativnog, zatim Ivan Tepeš o kojem 14 posto građana ima pozitivan dojam, a 43 posto njih negativan dojam.

Za Dragana Vulina 12 posto građana ima pozitivan dojam, a 32 posto negativan dok za Milivoja Špiku njih 9 posto misli pozitivno i 29 posto negativno, a o Ladislavu Ilčiću 8 posto građana ima pozitivan dojam, 31 posto negativan dok o Vojislavu Stanimiroviću pozitivno misli 7 posto građana, a negativno 55 posto.

Najveći problemi u državi kojima bi se trebala pozabaviti Vlada za građane su nezaposlenost (91 posto), gospodarsko ekonomska situacija (66 posto) i siromaštvo (43 posto). Slijede korupcija i kriminal na visokoj razini (39 posto), nezadovoljavajući životni standard (36 posto), vanjski dug i prezaduženost zemlje (32 posto) te loši političari i loša vlast (29 posto).

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!