vremenska prognoza

Promjena vremena: Pogledajte gdje će stići pljuskovi s grmljavinom

13.09.2023 u 12:43

Bionic
Reading

Djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, mjestimice s kišom te pljuskovima praćenim grmljavinom, koji osobito u zapadnim područjima mogu biti izraženi. Glavnina oborine očekuje se sredinom dana i popodne, a u Slavoniji te osobito Dalmaciji mogla bi ponegdje izostati, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za četvrtak

Na kopnu će zapuhati umjeren sjeverozapadni i sjeverni vjetar. Na Jadranu slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni, prema kraju dana mjestimice jaka bura. Najniža temperatura zraka između 12 i 17 na kopnu, na Jadranu od 18 do 22 °C. Najviša dnevna većinom od 26 do 30 °C, navodi se u prognozi DHMZ-a.

U današnjoj prognozi za nautičare, objavljenoj u podne, navodi se da se za prvih 12 sati očekuje jugo i jugozapadni vjetar 4-12, mjestimice do 16 čvorova. More 1-2, ponegdje moguće 3. Vidljivost 10-20 kilometara, ponegdje moguća manja od kilometra zbog magle. Postupno naoblačenje, prvo na sjevernom, a zatim i na srednjem Jadranu moguća kiša ili pljuskovi s grmljavinom.

U sljedećih 12 sati pak slabo do umjereno jugo i sjeverozapadni vjetar, na srednjem Jadranu mjestimice i bura. U noći na sjevernom Jadranu kratkotrajno mjestimice i pojačan jugozapadni vjetar. More malo do umjereno valovito. Umjereno do pretežno oblačno, na sjevernom i srednjem Jadranu mjestimice kiša ili pljuskovi s grmljavinom. Ponegdje moguća magla.

  • +21
Kiša i jako jugo u Zadru Izvor: Pixsell / Autor: Sime Zelic/PIXSELL