vjetar, kiša, snijeg

Novo pogoršanje vremena, meteorologinja objavila prognozu: Čini se da zima ima još štošta za reći

11.03.2021 u 11:21

Bionic
Reading

Najhladnije je jutros bilo u Bednji i Gospiću, gdje je izmjereno minus 6 stupnjeva Celzijusa, uz umjerenu naoblaku. Oblaka ima većinom u zapadnoj unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu

Prema kraju dana će rasti naoblaka s jugozapada, kao uvod u novo pogoršanje, najavila je metereologinja N1 Televizije Tea Blažević.

Novo pogoršanje, navodi Blažević, najavit će i jačanje vjetra južnog smjera prema kraju dana, juga i jugozapadnjaka na moru, a u unutrašnjosti jugozapadnjaka, koji u gorju može imati i olujne udare, u večernjim satima.

U petak će već od jutra biti kiše na zapadu zemlje, i onda će se prema kraju dana proširiti diljem zemlje. Oborina će biti lokalno obilnija duž Jadrana, osobito na širem riječkom području.

Prema vrečeri, kad dovoljno zahladi, kiša će prelaziti u snijeg, uglavnom u višim predjelima Gorskog kotara. Snijega će u gorju biti i tijekom nedjelje, a postoji mogućnost da koja pahulja prolazno zaleprša i u nižim predjelima unutrašnjosti.

Čini se da zima ima još štošta za reći, jer prognostički materijali ukazuju na hladnoću tijekom idućeg tjedna, najavljuje metereologinja Blažević.