POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE

Stijena od tisuću tona pala na cestu

25.10.2010 u 15:02

Bionic
Reading

Zbog odrona zatvorena je cesta Makarska – Vrgorac. Kamen težak preko 1.000 tona odvalio se od kamenog masiva i sa svim ostalim materijalom pao je na kolnik u predjelu Stupica

Zbog kiša koje su najvjerojatnije prouzrokovale pukotine u stijeni te napravile vododerine koje su pomjerile tlo, dogodio se najveći odron ikada zabilježen na ovom dijelu Biokova.

Na inače prometnoj cesti koja spaja Makarsko primorje i vrgorački kraj, u trenutku odrona, na svu sreću, nije bilo vozila. Kamena gromada odvalila je zaštitne ograde i dio potpornog zida tako da sada ogromni kamen visi na ivici ceste koja se nalazi povrh kuća u Podgori.

Kako saznajemo od cestara koji su na terenu, čeka se dolazak stručnjaka iz Građevinskog instituta iz Zagreba da procijene stanje, i odluče hoće li se moći kruniti u sanaciju ceste jer prijeti opasnost da bude još odrona, pa bi radnici koji bi radili mogli biti izloženi velikoj opasnosti. Kiša i dalje pada, teren iznad odrona i dalje je problematičan tako da promet ovom cestom neće biti otvoren sigurno još nekoliko dana.