LJETO NAM SE VRATILO

Stigle temperature iznad 20 stupnjeva, evo dokad će potrajati

12.10.2017 u 06:57

Bionic
Reading

Sredina listopada donijela je toplo vrijeme bez oborina diljem zemlje. Evo detalja

Pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku, prognozira za četvrtak Državni hidrometeorološki zavod. Na sjevernom Jadranu povremeno oblačnije uz mogućnost za mjestimice slabu kišu. Ujutro na kopnu i sjevernom Jadranu ponegdje magla. Vjetar većinom slab, uglavnom jugozapadni, na moru i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 24 Celzijevaca.

U Zagrebu u četvrtak pretežno sunčano uz povremeno umjerenu naoblaku. Vjetar slab jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka od 21 do 23 stupnjeva.

U Splitu ujutro 14, a tijekom dana ugodnih 20 stupnjeva. Za vikend temperatura raste i do 23 Celzijevca, a prvi oblaci predviđaju se za idući tjedan.

Vrijeme 12.10. Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

U Istri, predviđa Istramet, djelomice sunčano vrijeme, sredinom dana u unutrašnjosti Istre uz prolazno povećanu naoblaku. Puhat će slab do umjeren vjetar promjenjivog smjera. Jutarnje temperature zraka od 5 do 13 stupnjeva, dnevne vrijednosti između 19 i 23 Celzijevih stupnjeva.

U Rijeci sunčano s naoblakom uz temperaturni maksimum od 18 stupnjeva. Vikend, kao i u ostatku Hrvatske topao i sunčan, s temperaturama iznad 20 Celzijevih stupnjeva.

Gospić se budi uz sunce i tek pet stupnjeva, no temperatura će tijekom dana porasti na 18. I za vikend sunčano, s rastom temperature i bez oborina.

  • +9
Jesen na Bundeku Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

I u Osijeku toplo uz temperaturni maksimum od 21 stupanj.

U petak na Jadranu pretežno, a u unutrašnjosti barem djelomice sunčano. Na kopnu ujutro mjestimice magla koja se ponegdje može i dulje zadržati. Vjetar slab, uz obalu ujutro slaba bura, danju do umjeren sjeverozapadnjak.

  • +2
Kupanje u Dubrovniku Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

Najniža jutarnja temperatura između 5 i 10, na Jadranu od 11 do 16. Najviša dnevna između 19 i 23, uz dugotrajniju maglu niža, na Jadranu od 22 do 25 stupnjeva.