VATRENA STIHIJA

Požari u Kaliforniji odnijeli 17 života, uništili 3500 kuća

11.10.2017 u 20:17

Bionic
Reading

Smrtonosni požari u Kaliforniji odnijeli su 17 ljudskih života i uništili 3500 kuća i gospodarskih objekata, od kojih su mnogi u vinorodnim područjima, objavila je državna vatrogasna službe, a kako meteorolozi najavljuju snažne vjetrove strahuje se od izbijanja novih požara

Dosada je potvrđeno da je u požaru smrtno stradalo 17 ljudi, navodi služba. Izvješćuje se da su "požari aktivni na nekoliko fronti" te da se provode dodatne evakuacije širom sjeverne Kalifornije.

  • +2
Požar Kalifornija Izvor: Reuters / Autor: MIKE BLAKE

Vatrogasci se bore s 22 velika požara širom države, a ukupno je obuhvaćeno oko 69.000 hektara.

Snažan suh vjetar mogao bi izazvati izbijanje novog požara u srijedu u kalifornijskome vinorodnom području, upozorava državna vatrogasna služba,

Udari od 80 kilometara na sat i vlaga od 10 posto predviđeni su za srijedu i četvrtak za tu regiju gdje je 20.000 ljudi bilo prisiljeno napustiti svoje domove u jednom od najsmrtonosnijih požara u kalifornijskoj povijesti.

Oko 155 osoba i dalje se vode kao nestale u okrugu Sonoma, dok je 45 pronađeno, a neki od njih nisu ubrojeni zbog kaosa pri evakuaciji.

Guverner Jerry Brown proglasio je stanje elementarne nepogode  u nekoliko okruga uključujući Napu i Sonomu u vinorodnom području.