propali posao s avionima

Stigle i prve reakcije; Bernardić: Teško je procijeniti gdje završava jedna, a počinje druga blamaža i afera HDZ-a

10.01.2019 u 19:58

Bionic
Reading

Nakon što je i službeno potvrđeno da je propao posao oko nabave izraelskih aviona, stigle su i prve reakcije politike

'Zaista je teško procijeniti gdje završava jedna, a počinje druga blamaža i afera HDZ-a. Ovim propalim "poslom stoljeća" nadmašili su sami sebe. Ovo doista je najnesposobnija Vlada u povijesti, što su dokazali u 2 godine svog mandata, u koje nisu proveli niti jednu pravu reformu', komentirao je na Twitteru šef SDP-a Davor Bernardić.

Komentar je imao i predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras. 'Zanima me koliko smo potrošili na ovu fijasko akciju kupovine aviona. Mislim da se radi o ozbiljnom novcu. Zbog toga što je Krstičević zaboravio staviti opciju za ozbiljnost ponude, ostavka je najmanje što bi trebao dati', poručio je Maras.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak u razgovoru za RTL nije previše komentirao propali posao. 'Operativno, nismo bili zainteresirani o toj temi. Očekujem da ćemo dobiti više informacija uskoro od premijera i ministra', kazao je.

Upitan snosi li ministar Krstičević neku odgovornost, kazao je: 'Nemam punu informaciju. Da je dobro, nije. Treba reći i jednu činjenicu. Kada se išlo u kupnju aviona, veliki dio politike je bio protiv, a sada su protiv toga da je posao propao. Kada budem više znao, onda ću reći svoj stav.'

  • +6
Izraelski avioni F-16 Barak sletjeli na Pleso Izvor: Pixsell / Autor: Igor Šoban