neprihvatljivo ponašanje

Stigla reakcija ministra zaštite okoliša Ćorića: Očekujem da Ponoš da svoj mandat na raspolaganje

24.09.2019 u 15:56

Bionic
Reading

Šef Fonda za zaštitu okoliša Dubravko Ponoš jutros je iznenadio javnost pustivši na press konferenciji snimku u kojoj psuje i prijeti bivšem predsjedniku Radničkog vijeća Fonda Mislavu Kotarcu. Ubrzo je stigla i reakcija ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića

Poslijepodne se iz Bruxellesa se oglasio ministar energetike i zaštite okoliša Tomislav Ćorić koji je poručio da očekuje ostavku Ponoša, prenosi HRT.

'Vidio sam tu snimku, odnosno čuo sam je. Složit ću se s tezom da je takvo ponašanje neprihvatljivo Očekujem od Ponoša da Upravnom vijeću Fonda stavi svoj mandat na raspolaganje', poručio je ministar.

'Što se tiče međusobnih odnosa u Fondu, to doista ne mogu komentirati. Međutim jednostavno: način, ton, svo ono što je tom snimkom evidentirano, ne spada u uobičajan odnos koji trebaju suradnici imati', kazao je Ćorić.

Podsjetimo, direktor Fonda Dubravko Ponoš jutros je sazvao press konferenciju na kojoj je pustio snimku u kojoj psuje i prijeti bivšem šefu Radničkog vijeća fonda Mislavu Kotarcu. Ustvrdio je da ga se snimkom pokušalo ucijeniti.

'Snimka je predmet ucjena koje traju već više od godinu dana na razne načine i zato sam je odlučio podijeliti s javnošću', istaknuo je Ponoš dodavši kako je problem nastao onog trenutka kada je u Fondu pokušao uvesti reda kroz donošenje novog Statuta, čime bi neki ljudi izgubili svoje pozicije.

  • +9
Press konferencija Dubravka Ponoša Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Na pitanje je li o snimci razgovarao s ministrom zaštite okoliša i energetike Tomislavom Ćorićem, Ponoš je rekao da Ćorić 'od jučer u pet sati zna za postojanje te snimke' te da mu dosad nije uputio nikakvu poruku vezanu za to. 

Kaže kako mu ministar nije savjetovao da sazove konferenciju za novinare već je to odlučio učiniti zato što želi razriješiti 'gordijski čvor i grč' koji nosi već godinu dana i jer zna da kvalitetno radi  u Fondu.