zbog medijskih navoda

Ćorić šalje upravni nadzor u Fond za zaštitu okoliša zbog zapošljavanja HNS-ovaca

11.01.2019 u 13:47

Bionic
Reading

Zbog medijskih napisa o navodnom zapošljavanju članova HNS-a u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, kojem je na čelu HNS-ovac Dubravko Ponoš, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić poslat će u Fond upravni nadzor

"Ministarstvo zaštite okoliša i energetike će u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost obaviti upravni nadzor", rečeno je Hini u Ministarstvu.

"Jutarnji list" je u dva navrata objavio podatke o postupku zapošljavanja u toj državnoj instituciji, u kojoj je, kako tvrdi, od dolaska Ponoša na mjesto direktora zaposlen velik broj članova HNS-a, koalicijskih partnera u Vladi Andreja Plenkovića.

Na nedavnom natječaju za zapošljavanje 27 novih radnika u Fondu u drugi krug ušlo je petero HNS-ovaca, a na natječaju iz prosinca 2017. od ukupno petero zaposlenih novih djelatnika, njih četvero imalo je stranačku iskaznicu HNS-a, tvrdi "Jutarnji".

Iz Fonda su odbacili sumnje da je riječ o stranačkom zapošljavanju, napomenuvši kako iskaznica neke stranke kandidatima ne može biti "ni povoljan niti diskriminatoran faktor pri zapošljavanju".

Dubravko Ponoš (HNS) je direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost od rujna 2017. godine.