BIT ĆE I SNIJEGA

Kiša, olujni vjetar i drastično zahladnjenje: Stigla promjena vremena

16.04.2024 u 06:52

Bionic
Reading

Umjereno do pretežno oblačno i razmjerno vjetrovito. Kiša već prijepodne na sjeverozapadu zemlje, u drugome dijelu dana postupno će se širiti na ostale krajeve, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za utorak

Mjestimice će biti i pljuskova s grmljavinom, na Jadranu moguće izraženijih. Uz osjetno zahladnjenje kiša će ponajprije u gorju prelaziti snijeg uz stvaranje tanjeg snježnog pokrivača u Gorskoj Hrvatskoj.

Zapuhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, lokalno s olujnim udarima. Na Jadranu jugo navečer okreće na jaku i olujnu buru, najprije na sjevernom dijelu. Najviša temperatura između 19 i 25 °C, u drugome dijelu dana osjetno zahladnjenje.

'Od srijede postupno smirivanje. Unatoč sunčanim razdobljima i blagom porastu temperature povremene oborine u kopnenom će području biti do kraja radnog tjedna. U zoru pri tlu moguć slab mraz, uglavnom u gorju. I na Jadranu će idući dani biti nestabilni, ali neverini su najizgledniji u srijedu. Jaka i olujna bura oslabjet će te u Dalmaciji prolazno okrenuti na sjeverozapadnjak. Temperatura bez izražene promjene', prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc iz DHMZ-a.