DOBRO SE ODJENITE

Stigla je velika promjena vremena: snijeg i kiša u cijeloj zemlji

13.11.2017 u 08:16

Bionic
Reading

Novi tjedan počinje velikom promjenom vremena. Pretežno oblačno uz kišu i snijeg, vjetrovito i osjetno svježije, prognoza je Državnoga hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za ponedjeljak. U ponedjeljak ujutro najviše snijega izmjereno je u Čabru (10 centimetara), u Delnicama je 7, Crnom Lugu 4, a na Sljemenu 4 centimetra

Oborine mjestimice mogu biti obilne, a na Jadranu su mogući pljuskovi s grmljavinom.

U gorju se očekuje stvaranje snježnog pokrivača, a uz vjetar snježnih zapuha. Snijeg već pada u Gorskom kotaru, a kiša posvuda po Hrvatskoj.

  • +3
Vremenska prognoza Izvor: DHMZ / Autor: DHMZ

Malo snijega može pasti u nizinama središnje Hrvatske, a nošen vjetrom mjestimice i na sjevernom Jadranu, podno Velebita i posebno Učke.

Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u Dalmaciji jugo i južni , a na sjevernom Jadranu bura s olujnim i orkanskim udarima.

Temperatura zraka od 2 do 7, na Jadranu između 11 i 16 Celzijevih stupnjeva.

HAK - Oprezno u prometu, svi kolnici su mokri

U Gorskom kotaru pada snijeg, kao i na širem području Pasjaka (nošen vjetrom). U većem dijelu ostatka zemlje kolnici su mokri i skliski od kiše, osim u dijelu Baranje. U priobalju puše bura, povremeno sa olujnim i orkanskim udarima. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te da na put kroz gorja ne kreću bez zimske opreme. Na pojedinim cestama vozi se dodatno usporeno, zbog vozila zimske službe koja se kreću sporije, pa vozače molimo za strpljenje i razumijevanje, stoji u jutarnjem izvješću HAK-a.