vrijeme u hrvatskoj

Stigla je prognoza za vikend i neće vam se svidjeti

07.12.2018 u 06:12

Bionic
Reading

U subotu jače naoblačenje s kišom, obilnijom na Jadranu i u gorju gdje će uz zahladnjenje biti i susnježice te snijega. Duž obale i na otocima mogući su i pljuskovi praćeni grmljavinom. U nastavku promjenljivo uz mjestimičnu oborinu, češću u nedjelju

Djelomice sunčano, ujutro na kopnu mjestimice uz maglu. Poslijepodne porast naoblake, a na Jadranu i u gorskim predjelima može pasti malo kiše, prognozira Državni hidrometeorološki zavod za petak.

Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, u gorju s jakim udarima, a na Jadranu jugozapadnjak i jugo, koje će prema kraju dana jačati. Najviša dnevna uglavnom od 8 do 12 na kopnu te između 11 i 16 °C na obali i otocima.

  • +12
Advent u gradovima diljem Hrvatske Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Istočna Hrvatska

Djelomice sunčano, ujutro ponajprije u Posavini uz maglu. Prema večeri porast naoblake. Vjetar uglavnom, slab, popodne do umjeren južni i jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od -4 do -1, a najviša dnevna od 7 do 9 °C.

Središnja Hrvatska

Djelomice sunčano, ujutro mjestimice uz maglu, uglavnom uz rijeke. Popodne postupni porast naoblake. Zapuhat će umjeren, u višim predjelima na udare i jak jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od -2 do 0, a najviša dnevna od 8 do 10 °C.

Gorski kotar i Lika

Promjenljivo, popodne i pretežno oblačno, ujutro po kotlinama uz maglu. Navečer mjestimice može pasti malo kiše. Zapuhat će umjeren, na udare jak jugozapadnjak, navečer ponegdje i s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka od -2 do 0, a najviša dnevna od 9 do 12 °C.

Sjeverni Jadran

Djelomice sunčano, popodne uz povećanu naoblaku, a navečer može pasti i malo kiše. Ujutro je u unutrašnjosti Istre moguća magla. Popodne će zapuhati umjeren jugozapadnjak, prema kraju danu u jačanju. Najniža jutarnja temperatura zraka od 5 do 9, u unutrašnjosti oko 2, a najviša dnevna od 11 do 15 °C.

Dalmacija

Djelomice sunčano. Popodne postupan porast naoblake, a prema kraju dana malo kiše moguće je samo na otocima. Vjetar uglavnom slab, ujutro burin, a navečer će zapuhati jugo koje će jačati u noći na subotu. Najniža jutarnja temperatura zraka duž obale i na otocima od 5 do 9, u unutrašnjosti oko -1, a najviša dnevna od 11 do 16 °C.

Vikend s kišom

U subotu jače naoblačenje s kišom, obilnijom na Jadranu i u gorju gdje će uz zahladnjenje biti i susnježice te snijega. Duž obale i na otocima mogući su i pljuskovi praćeni grmljavinom. U nastavku promjenljivo uz mjestimičnu oborinu, češću u nedjelju. Puhat će povremeno umjeren jugozapadnjak, u subotu prolazno sjeverni vjetar, a u ponedjeljak sjeverozapadni. Na Jadranu će u subotu jugozapadnjak okrenuti na jaku i olujnu buru i sjeverozapadnjak, a u nedjelju će ponovno zapuhati jugozapadnjak i jugo. U ponedjeljak uglavnom umjerena bura. Danju malo toplije od prosjeka, a na kopnu nakon iznadprosječno toplog subotnjeg jutra, u nedjelju i ponedjeljak najniža jutarnja temperatura oko -1 °C.