politički tajnik hdz-a

Stier: I oporbi je jasno da će propasti inicijativa za opoziv ministrice Dalić

06.03.2018 u 10:57

Bionic
Reading

Saborski zastupnik i politički tajnik HDZ-a Davor Ivo Stier komentirao je izradu novog Statuta HDZ-a te oporbeni zahtjev za opoziv potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić

'Legitimno je pravo oporbe da se izglasa nepovjerenje ministrici Martini Dalić, to su i ranije tražili i nije im uspjelo. Neće ni sada uspjeti u tome.

Mislim da je to svima jasno, pa i njima. Ne vjerujem da će biti ikakvih problema oko inicijative oporbe i mislim da će biti daleko od cilja - treba im 76 glasova koje neće prikupiti, a vjerujem da će vladajući imati 78 glasova kao i do sada', rekao je saborski zastupnik HDZ-a Davor Ivo Stier na N1 televiziji.

Politički tajnik HDZ-a član je radne skupine koja je predstavila prvi nacrt novog Statuta HDZ-a. Tko je inicirao promjene Statuta i tko je glavni u radnoj skupini?

  • +6
Davor Ivo Stier Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov

'Bila je to odluka Predsjedništva stranke da se oformi skupina, a vodi je kolega Karlo Ressler koji ima sve kvalitete da bude budućnost HDZ -a, ali naravno, to je na našim članovima. Čovjek je obrazovan, demokršćanin i gušt je s njim raditi. Predavao sam i njemu i njegovoj supruzi, tada su kao studenti bili u vezi, a bili su najbolji u generaciji', rekao je Stier.

Komentirao je i najavu uvođenja privremene suspenzije za članove HDZ-a kod kojih postoji osnovana sumnja u 'postojanje razloga za isključenje', pogotovo u slučaju optužbi za kazneno djelo.

'Intencija je da se smanji prostor arbitrarnosti oko raspuštanja organizacija, tako da se točno zna kad se može nekoga isključiti. Želimo zaštititi naše članove, trebaju postojati i sankcije ako netko krši Statut, da ga se kazni, ali naravno da postoji više razina sankcija, a ne da se odmah ide na isključenje.

Gledali smo kako je to riješeno u CDU-u, oni imaju tu gradaciju i mislimo da nije dobro odmah ići na isključenje', rekao je Stier.