financijska pomoć

Šteta od olujnog nevremena u Čazmi procijenjena na 60 milijuna kuna

06.10.2022 u 12:41

Bionic
Reading

Šteta od olujnog nevremena koje je poharalo Čazmu, Grubišno Polje i općine Berek, Đulovac, Ivanska, Velika Trnovitica i Veliki Grđevac procijenjena je na oko 60 milijuna kuna, rekao je u četvrtak župan Marko Marušić zahvalivši Vladi na 42 milijuna kuna financijske pomoći

Na sastanku s gradonačelnicima i načelnicima pogođenih gradova i općina, bjelovarsko-bilogorski župan Marušić kazao je da se ukupan iznos štete ugrubo procjenjuje na 60 milijuna kuna, no za određivanje točnog iznosa trebat će još vremena kako bi se prikupili svi podaci.

Dogovoreno je i da se moraju utvrditi jasni kriteriji za dodjelu sredstava kako bi se osigurala namjenska potrošnja.

„Čitav postupak bit će otvoren i dostupan građanima jer znamo da, na žalost, uvijek postoje oni koji će htjeti iskoristiti tuđu nesreću da bi sebi nešto priskrbili”, poručio je župan Marušić.

Kazao je i kako je iznos od 42 milijuna kuna, odobren na jučerašnjoj sjednici Vlade, najveći iznos kojeg je Bjelovarsko-bilogorska županija dobila za neku elementarnu nepogodu te da se treba potrošiti u roku godinu dana.

Čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak kazao je da šteta u tom gradu, koji je inače i najviše stradao 15. rujna u olujnom vremenu, iznosi više od 35 milijuna kuna.

  • +13
Čazma - posljedice nevremena Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

„U Čazmi svakodnevno radimo po ovom pitanju, ljudi su predali svoje zahtjeve u roku osam dana nakon proglašenja elementarne nepogode, a preostaje onaj dio posla unošenja podataka u program koji to traži. Građani će radove koje su već obavili dokazati računima. Neki su već pokrili krovove, a neki na žalost moraju rekonstruiraju kompletna krovišta”, pojasnio je gradonačelnik Pirak.

sve osim nogometa

Učitavanje...