SABORSKO PREPUCAVANJE

Stazić uzvratio Karamarku: Bolje u paklu, nego u Remetincu

19.05.2016 u 19:14

Bionic
Reading

SDP-ov saborski zastupnik Nenad Stazić uzvratio je u četvrtak na izjavu predsjednika HDZ-a kako je 'oporba obećavala pakao i u paklu će završiti', riječima 'bolje u paklu nego u Remetincu'

Stazić je to rekao u poslijepodnevnom dijelu rasprave o izvješću pučke pravobraniteljice, prosvjedujući što su u sabornici samo dvojica HDZ-ovih zastupnika, Goran Marić i Branko Bačić

'Jučerašnji dan su iskoristili da izvrijeđaju pučku pravobraniteljicu, da je ignoriraju. Umjesto da se s poštovanjem odnose prema zaštiti ljudskih prava, oni se bave doskočicama. Predsjednik HDZ-a Karamarko kaže da će SDP-ovci završiti u paklu, s time se on bavi. Ja mu poručujem, Karamarko, bolje u paklu nego u Remetincu', rekao je Stazić.

Maras: U HDZ-u očito ne vrijede stegovne mjere

I njegov stranački kolega Gordan Maras zaključio je kako stegovne mjere i najave kazni za zastupnike koji ne dolaze na posao 'očito u HDZ-u ne vrijede'.

'Malo me brine što nema ni gospodina Šukera, ne znam da li je još uvijek u sedlu ili nije, da li su se te neke stvari promijenile', rekao je Maras.

Još jednom je stao i u obranu Mostova zastupnika Mire Bulja od HDZ-ova Andrije Mikulića, koji je javno pročitao povjerljive podatke iz Buljeva medicinskog kartona.

'Mikulić je ogroman problem. On je od danas predsjednik Gradske skupštine. Mene kao Zagrepčana je sramota što me taj čovjek predstavlja. Tako nisko, neljudski i ispod svake razine predstavnik građana Grada Zagreba se ne smije ponašati i, što se mene tiče, bolje da tog čovjeka uopće ni nema', rekao je Maras, nazivajući Mikulića 'političkim siledžijom'.

Malobrojne nazočne HDZ-ovce pozvao je da i sami osude napad na Bulja, a odgovorio mu je Goran Marić (HDZ).

'Zar vi nakon toliko godina ne znate da ja ne podržavam primitivizam, da prezirem primitivizam, ali ne prezirem čovjeka sa primitivnim navikama, nego uvijek govorim o pojavnosti. Ničiji stav me ne smeta, ali me smeta kad netko nekoga vrijeđa i govori s mržnjom. I vama se omaklo, možda niste svjesni, da ste rekli 'bilo bi bolje da tog čovjeka nema'. Ako je u sabornici, onda, možda. To je golema razlika', kazao je Marić.

Marić: Pravobraniteljica različito tretira pojedine slučajeve

HDZ-ova zastupnika u radu pravobraniteljice smeta različit tretman pojedinih slučajeva. 'Čak i kad jedan novinar ne piše kolumnu za neki list, onda se cijela Hrvatska digne na noge, a kad drugom cijenjenom novinaru kolumnistu, kao što se dogodilo jučer, bude otkazana suradnja zato što je pisao istinu, onda cijela javnost šuti, od pravobraniteljice pa do drugih', kazao je Marić.

Na pitanje na koga je točno mislio, Marić je novinarima pojasnio da se radi o novinaru Jutarnjeg lista Ratku Boškoviću

Na govore svojih kolega reagirao je i Miro Bulj ponovivši kako je 'ponosan na to što je zaštitio nacionalne interese'. 'Potvrda mi je toga baš reakcija toga gospodina, kome uopće trebam spominjati ime', kazao je Bulj.

Pravobraniteljica Lora Vidović odgovorila je na prozivke dijela zastupnika da štiti isključivo prava pripadnika manjina, ne i većine.

'Većina je ta koja ima moć, ona određuje društvene norme, ima lakši pristup medijima i drugim društvenim dobrima i zato prava manjine ne treba gledati kao ugrozu prava većine', kazala je Vidović. Odbila je i primjedbe o maloj nazočnosti u javnosti, ocijenivši kako 'medijska nazočnost nije mjerilo kvalitete'.

'Moja je uloga provesti kvalitetnu pravnu analizu i procijeniti jesu li u nekoj situaciji ugrožena ljudska prava. Ne sudjelujem u političkoj debati niti trebam biti politički arbitar tijekom kampanje', poručila je Vidović.